Menu

SUCCESVOL SOLLICITEREN

MAAK EEN VERPLETTERENDE INDRUK TIJDENS JOUW SOLLICIATIE!

 1. EEN GOEDE VOORBEREIDING

  Jouw potentiële werkgever vraagt jou ongetwijfeld het hemd van het lijf, maar verwacht ook dat jij zelf met vragen komt. Sterker nog, dit wordt zeer op prijs gesteld. Bedenk dus van tevoren wat je wilt weten over de functie, de organisatie, de werkzaamheden en de perspectieven. Noteer jouw vragen bijvoorbeeld in een notitieboekje of op je iPad en neem deze mee. Zo ziet jouw gesprekspartner dat je goed bent voorbereid.   

 2. NOEM PRAKTIJKVOORBEELDEN

  Jij bent goed in wat je doet! Zorg dat je je capaciteiten, kwaliteiten en vaardigheden kunt benoemen en maak een doorvertaling naar de functie waarop je solliciteert. Noem niet alleen de aspecten waarin jij uitblinkt, maar vertel dit aan de hand van relevante praktijkvoorbeelden.  

 3. WEET WAT JE WILT

  Wat zijn jouw verwachtingen? Bedenk voor jezelf wat je met de functie wilt, wat voor jou de uitdagingen zijn en wat je verwacht te leren. Wanneer je weet wat je wilt, sta je steviger in je schoenen. Ook kun je tijdens het gesprek beter bepalen of de functie echt bij je past. Begin tijdens het eerste gesprek niet over arbeidsvoorwaarden. Dat komt in het algemeen tijdens een volgend gesprek aan bod. 

 4. DE ONLINE JIJ

  Bedenk goed wat je online doet. Jouw potentiële werkgever zoekt je ongetwijfeld op. Zet dus niet zomaar alles wat je in het weekend doet op Facebook of Instagram. Plaats alleen dingen die aansluiten bij hoe jij wilt dat potentiële werkgevers jou zien. Werk ook je LinkedIn profiel bij.  

 5. KOM OP TIJD

  Te laat komen is uit den boze, maar wanneer je 20 minuten te vroeg komt wordt dat vaak ook niet gewaardeerd. Zorg dat je weet waar je het bedrijf kunt vinden en zorg dat je netjes op tijd bent. Kom je met het openbaar vervoer? Zoek dan van tevoren uit hoe laat de bus, tram of trein vertrekt. Kom je met de auto? Zoek dan alvast uit waar je kunt parkeren.

 6. DE EERSTE INDRUK

  Je sollicitatie begint zodra je bij een bedrijf binnenstapt. Zorg dat je de naam weet van degene met wie je het gesprek hebt. Vaak meldt de receptioniste dat je er bent. Het is niet ongebruikelijk dat je gesprekspartner aan hem/haar vraagt wat zijn/haar eerste indruk is. Wees energiek en enthousiast. Hiermee zet je direct de toon en laat je blijken dat je voor de volle 100% voor deze functie gaat. Let ook op een actieve lichaamstaal. Kijk je gesprekspartner aan en zit rechtop.
Volg ons: LinkedIn Facebook Twitter E-mail

play
play
 •              


close cross
Laat ons voor jou zoeken

Laat matching voor je werken en laat ons zoeken naar jouw nieuwe baan!

Nee, bedankt Ja, zoek voor mij