Werken in de techniek, zonder technische achtergrond.

Het inspirerende verhaal van Jordy van Essen

Ontdek de mogelijkheden

"Mijn mond viel open toen ik hoorde welke functies voor mij waren weggelegd."

Veel mensen zitten vast in hun huidige baan, zien geen perspectief meer en zijn bang dat ze niet geschikt zijn voor een functie in de technische sector. De overtuiging dat je technische skills moet hebben, weerhoudt velen ervan om de overstap te maken. Dit was ook het geval voor Jordy van Essen.

Jordy’s verhaal is er één van doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid en een onvermoeibare wil om te leren. Jordy werkte twintig jaar bij de BCC, waar hij opklom tot assistent bedrijfsleider. Ondanks zijn succesvolle carrière, begon hij te twijfelen aan zijn toekomst. Toen BCC in financiële problemen kwam, stond hij voor een grote uitdaging: Wat nu? De onzekerheid over zijn vaardigheden buiten de commerciële sector maakte de situatie nog moeilijker. Hij dacht dat hij weer van voren af aan moest beginnen, zoals in zijn korte tijd als landmeter jaren geleden.

JORDY’S LOOPBAAN

Het verhaal van Jordy begint met zijn opleiding MBO Internationale Handel en zijn eerste baan in de keukenverkoop. Hij leerde er veel over commercie en zelfs een beetje techniek. Een jaar reizen door Australië gaf hem nieuw perspectief en het verrijkte zijn levenservaring. Met deze frisse energie kwam hij bij de BCC terecht. Hier groeide hij door naar een leidinggevende rol en leerde hij teammanagement en organisatorische vaardigheden. Maar de financiële problemen van BCC dwongen hem na te denken over een nieuwe carrière.

Via Eminent kwam hij terecht bij Visser & Smit Hanab, waar hij een traineeship begon als assistent uitvoerder. “Mijn mond viel open toen ik hoorde welke functies voor mij waren weggelegd,” zegt Jordy. Zijn ervaring in teammanagement en organisatie bleek perfect overdraagbaar naar de technische sector. 

Hij ontdekte dat veel van zijn vaardigheden uit de commerciële sector waardevol waren in zijn nieuwe rol. “Mijn werk als assistent uitvoerder lijkt veel op wat ik bij de BCC deed,” legt Jordy uit. “Ik ben verantwoordelijk voor een ploeg, zorg dat ze hun werk kunnen doen, regel hun uren en behandel administratieve taken. Het grote verschil is de omgeving en de specifieke technische kennis die ik nu opdoe.” Deze overgang onderstreept hoe waardevolle vaardigheden uit andere sectoren naadloos kunnen worden geïntegreerd in de techniek. 

Sinds hij de overstap maakte, heeft Jordy een nieuwe energie gevonden. Hij geniet van de variatie in zijn werk en de vrijheid om buiten te werken. “Elke dag leer ik iets nieuws en werk ik in een dynamische omgeving,” zegt hij. Zijn verhaal toont aan dat je met de juiste mindset en begeleiding succesvol kunt zijn in de technische sector, zelfs zonder technische achtergrond.

 

DE JUISTE ACHTERGROND

“Ik had nooit gedacht dat er met mijn achtergrond, zulke dingen op dit moment mogelijk waren.”

Sinds hij de overstap maakte, heeft Jordy een nieuwe energie gevonden. Hij geniet van de variatie in zijn werk en de vrijheid om buiten te werken. “Elke dag leer ik iets nieuws en werk ik in een dynamische omgeving,” zegt hij. Zijn verhaal toont aan dat je met de juiste mindset en begeleiding succesvol kunt zijn in de technische sector, zelfs zonder technische achtergrond.

WERKEN VIA EEN DETACHEERDER

“Ik heb maandenlang gesolliciteerd op functies die niks met techniek te maken hadden, maar er ging in één keer een hele andere wereld voor mij open.“

Laat je inspireren door Jordy en overweeg de overstap naar de technische sector. Kom gewoon eens praten en ontdek welke mogelijkheden er voor jou zijn. De techniek heeft zoveel te bieden en de vraag naar gemotiveerde mensen is enorm. Met de juiste begeleiding en motivatie kun jij, net als Jordy, een succesvolle en indrukwekkende carrière opbouwen in de techniek.

Ben jij na het verhaal van Jordy benieuwd geworden naar jouw eigen mogelijkheden?

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!
Droombaan gevonden

Jouw droombaan wacht op je!

Dankzij ons uitgebreide netwerk binnen de techniek, vinden we altijd de ideale baan voor jou.

*95% van onze kandidaten heeft binnen een maand een nieuwe baan.