Goed werkgeverschap.

Goed werkgeverschap.

Veilig werken. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het nog niet altijd… Op 28 april is het Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk. Een goed moment om het belang van goed werkgeverschap op dit vlak te benadrukken.

VEILIGHEIDSRISICO’S
Werken in de techniek betekent vaak werken op risicovolle locaties. We bemiddelen onder andere veel professionals naar de functie van Uitvoerder in de bouw, civiele techniek, installatietechniek en industrie. Het op een juiste manier toepassen van de benodigde PBM’s komt altijd ter sprake op het moment dat een professional bij één van onze opdrachtgevers aan het werk gaat, net als het beschikken over de juiste diploma’s.

“Het werken op hoogte bij de installatie van duurzame systemen brengt serieuze veiligheidsrisico’s met zich mee, wat vraagt om gecertificeerde valbeveiliging en de juiste diploma’s. En dit is slechts één voorbeeld uit de praktijk. Onze VCU-certificering benadrukt het feit dat we samen met onze opdrachtgevers en professionals werken aan een betere veiligheidscultuur”, aldus Jorieke Vale, Adviseur Industrie & Installatietechniek bij Eminent.

Goed voorbereid op pad.

Voor een aantal functies is werken op risicovolle locaties iets waar professionals dagelijks mee te maken hebben. Maar ook werkvoorbereiders, tekenaars, ontwerpers en teamleiders bezoeken projectlocaties. Als werkgever is het belangrijk om erbij stil te staan dat ook deze medewerkers op de hoogte zijn van de geldende wet- en regelgeving en veiligheidsprocedures én hier ook naar handelen. “Ik zie dat veel professionals beschikken over eigen PBM’s, ook wanneer zij een kantoorbaan hebben. Ook de benodigde certificaten of diploma’s worden door onze opdrachtgevers of via Eminent geregeld. Zo zijn zij altijd voorbereid op wat een werkdag hen kan brengen. Dat geldt ook voor mijn collega’s en mij, bij Eminent is er onder andere de mogelijkheid om je VCA of VCA VOL diploma te behalen”, vult Jorieke aan.

HET BELANG VAN VEILIGHEID ONDER DE AANDACHT BRENGEN
Uit een onderzoek van Kader (bureau voor kwaliteitszorg) blijkt dat het aantal niet dodelijke ongevallen op de werkplek onder jonge werknemers van 15 tot 24 jaar maar liefst 40% hoger ligt dan bij werknemers van 25 jaar en ouder. Dit heeft uiteenlopende oorzaken, denk aan hun ontwikkelingsstadium en een gebrek aan kennis van de potentiële gevaren. Jorieke: “Goed werkgeverschap betekent veel meer dan alleen zorgen voor een veilige werkplek, maar het is zeker één van de basiselementen. Het is een aspect dat doorlopend aandacht verdient, de cijfers liegen er niet om. Er zijn nog steeds te veel bedrijfsongevallen die voorkomen hadden kunnen worden…”

Match CV

Carriére advies

Wie ben jij? Wat past bij jou? Bij welk (type) bedrijf en in welke functie kom jij het beste tot je recht? En hoe kunnen de stappen in jouw loopbaan eruit zien? Daar denken wij graag over mee en geven jou daarin advies! Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter zodat we meer over jou te weten komen en we samen met jou aan de slag kunnen gaan in het waarmaken van jouw ambities!

Laat onze adviseurs en onze data het werk doen door hieronder je CV te matchen of je LinkedIn-profiel te delen. Liever direct persoonlijk contact? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Gerelateerde artikelen.

Studeren en werken bij Eminent: het verhaal van Max

Duurzame samenwerkingen in beeld: INNQ

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!