Eminent komt met specialistisch team voor overheid.

De juiste match tussen technische professionals en overheidsfuncties.

Als detacheerder in de technische sector bemiddelt Eminent professionals in de bouw, civiele techniek en installatietechniek. Zowel bij commerciële organisaties als bij de overheid. Maar werken voor de overheid is anders dan werken voor het bedrijfsleven. Daarom richtte Eminent eind 2022 een overheidstak op. Met specialisten die zich enerzijds richten op personele vraagstukken binnen de overheid en die anderzijds professionals nog specifieker kunnen helpen bij het vinden van hun droombaan. Sander, Jasmijn en Robin vormen samen ‘team Overheid’ en praten je bij over de huidige stand van zaken en hun ambities.

Het belang van specialisatie

“Eminent zit op een pool van getalenteerde professionals die graag binnen de overheid aan de slag willen. Een groot potentieel dat nog niet ten volste benut werd. Daar is verandering in gekomen. Dankzij de oprichting van de overheidstak binnen Eminent breidden we ons netwerk verder uit, waar professionals hun voordeel mee doen”, legt Sander uit. Sander is Salesmanager Overheid en heeft samen met Jasmijn (Adviseur Overheid) en Robin (Frontoffice Medewerker Overheid) in zo’n acht maanden tijd al mooie stappen gezet. “Werven voor overheidsfuncties werkt anders dan werven voor het bedrijfsleven. Je kunt niet even de directeur bellen om een professional vanuit je enthousiasme te introduceren. Bij de overheid hebben we te maken met standaardprocedures, openbare aanvragen, harde deadlines en raamovereenkomsten”, aldus Sander.

Gestructureerd werkproces

Dat ze niet in een gespreid bedje kwam sprak Robin juist erg aan: “Bij Eminent is alles erg goed geregeld. De verschillende teams werken als geoliede machines. Voor de divisie Overheid was dat anders. De processen zijn simpelweg totaal anders, aan mij de taak om daar structuur in aan te brengen. Heerlijk, echt iets voor mij!” Op dit moment bestaat team Overheid nog uit drie collega’s. “De ambitie is een stevige business unit te bouwen waar meer collega’s bij gaan aanhaken. We willen dit jaar verdubbelen, zowel qua collega’s als plaatsingen”, aldus Sander.

Harde deadlines bij openbare aanbestedingen.

“Meestal hebben we een reactietermijn van vijf tot tien werkdagen om kandidaten aan te dragen voor openstaande vacatures bij de overheid. Dat verloopt via openbare aanbestedingen. Wanneer we de geschikte kandidaat nog niet in ons bestand hebben en echt nog op zoek moeten kan de tijdsdruk flink oplopen”, legt Jasmijn uit. “We spreken alle kandidaten altijd eerst persoonlijk voordat we ze introduceren. Daar heeft iedereen het meeste aan. We moeten echt mogelijkheden zien, anders stellen we iemand niet voor. Werken met harde deadlines maakt het voor mij extra uitdagend. Des te leuker als het lukt!”

Leveringsverplichting raamovereenkomsten
Naast de harde deadlines bij openbare aanbestedingen, geldt er ook een inspanningsverplichting binnen raamovereenkomsten. Kun je als leverancier binnen een raamovereenkomst een paar keer niet leveren, dan kan het zijn dat je niet langer een preferred supplier bent. “Het komt dus ook voor dat we technische professionals introduceren via ondersteunende partijen met een eigen specialisatie. Bijvoorbeeld via partijen die zich richten op het fysieke domein bij gemeenten, waar civiele techniek onderdeel van is. Eminent neemt dan de werving en selectie van civieltechnisch talent voor haar rekening”, licht Sander toe.

Een krachtig team
Sander, Jasmijn en Robin vullen elkaar feilloos aan en zijn goed op elkaar ingespeeld. De divisie overheid is een krachtig team. “Je weet wat je aan ons hebt”, zegt Jasmijn. “Zo simpel is het. We hechten waarde aan persoonlijk contact en investeren in de relatie met zowel onze professionals als de overheidsinstanties en ondersteunende partijen waarmee we samenwerken. We zijn transparant, eerlijk en direct. Dat werkt prettig voor iedereen. Eminent staat voor een persoonlijke werkwijze. We willen de persoon achter het cv leren kennen. Daarnaast vinden we het een hele kleine moeite – maar o zo belangrijk – om in verbinding te blijven. Dat levert veel op, voor alle betrokken partijen. Van de overheidsinstanties waarmee we samenwerken weten we exact welk type persoon ze zoeken. Van onze professionals weten we dankzij de persoonlijke gesprekken haarfijn wat zij zoeken, voor nu en in de toekomst. Zo profiteren zij van ons steeds grotere netwerk binnen de overheid, wat hen legio mogelijkheden oplevert.”

Aantrekkelijke projecten binnen de overheid
Om welke technische expertise het ook gaat, binnen de overheid zijn doorlopend aantrekkelijke projecten waar professionals op kunnen aanhaken. Denk aan de ontwikkeling van woonwijken, de Derde Maasvlakte, dijkversterking, de energietransitie en veiligheid. “Ik vind onze manier van werken prettig. Alles wat we doen draait om het menselijke aspect. Het is volgens mij dan ook niet meer dan logisch dat we investeren in een persoonlijke relatie. Als ik kijk naar de talentvolle professionals die we in ons bestand hebben en de mooie projecten en ambities binnen de overheid zie ik volop mogelijkheden. Juist omdat we onze professionals goed kennen weten we exact wie bij welke functie en bij welke organisatie past”, sluit Jasmijn af.

Samenwerken met Team Overheid of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan verblijvend contact op met Sander, Jasmijn of Robin.

Match CV

Carriére advies

Wie ben jij? Wat past bij jou? Bij welk (type) bedrijf en in welke functie kom jij het beste tot je recht? En hoe kunnen de stappen in jouw loopbaan eruit zien? Daar denken wij graag over mee en geven jou daarin advies! Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter zodat we meer over jou te weten komen en we samen met jou aan de slag kunnen gaan in het waarmaken van jouw ambities!

Laat onze adviseurs en onze data het werk doen door hieronder je CV te matchen of je LinkedIn-profiel te delen. Liever direct persoonlijk contact? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Gerelateerde artikelen.

Hoe Eminent blijft inspelen op de groeiende war on talent

Technische overheidsfuncties vind je via Eminent

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!
Droombaan gevonden

Jouw droombaan wacht op je!

Dankzij ons uitgebreide netwerk binnen de techniek, vinden we altijd de ideale baan voor jou.

*95% van onze kandidaten heeft binnen een maand een nieuwe baan.