Civiel technische professionals leidt Eminent op bij BOB.

Civiel technische professionals leidt Eminent op bij BOB .

KRACHTEN BUNDELEN VOOR GOED OPGELEID PERSONEEL

In gesprek met Arend Katan en Edwin van der Weyden (directie BOB bv)

Om technisch talent goed op te leiden en bij te scholen is krachtenbundeling essentieel. Het is voor Eminent een logische stap om ook voor de divisie bouw en civiel een samenwerking aan te gaan met een opleider die zijn sporen reeds heeft verdiend, deze partner vond Eminent in BOB.  Deze opleider bundelde recentelijk de krachten met twee andere prominente opleidingsinstituten: KOB en OCBI. Door deze samenwerking is het mogelijk om nog effectiever en efficiënter invulling te geven aan ontwikkelings- en opleidingsvragen, waarvan de opdrachtgevers en professionals van Eminent ook direct kunnen profiteren.

OPLEIDEN: ONDERWERP VAN GESPREK
Edwin Wendrich, Adviseur bij Eminent, heeft een duidelijke mening over de inzet van scholing: “Ik vind het eeuwig zonde wanneer er niet al in een vroeg stadium naar opleidingsmogelijkheden gekeken wordt. Tijdens de intake van professionals komt de opleidingsbehoefte al ter sprake, dit neem ik ook mee in mijn gesprekken met opdrachtgevers. Opleiden is investeren in de toekomst van je bedrijf én de medewerkers, hier moet je dus continu naar blijven kijken. Je verbaast je erover hoeveel bedrijven nog niet beseffen hoe belangrijk scholing is.” Voor de divisie infratechniek werkt Eminent al samen met opleider Gelderpoort en het is niet vreemd dat de samenwerking met een opleider voor de divisie bouw en civiel snel volgde.

SAMENWERKEN MET BOB
voluit BOB Opleiding, Training en Advies – vormt van huis uit, samen met de KOB en OCBI het opleidingsinstituut voor functiegerichte opleidingen, training coaching en begeleiding in de bouw en infra. Een partij met inhoudelijk sterke opleidingen, effectieve begeleiding en een doelgerichte in-company opleidingen. Maar ook een partij die continu werkt aan het optimaliseren en vernieuwen van het opleidingsaanbod. Arend Katan (verantwoordelijk voor markt en ontwikkeling bij BOB) legt dit uit: “BOB is al enkele jaren bezig om samen met andere brancheopleiders een stevig opleidingshuis neer te zetten, in de vorm van het platform bouwopleiders.nl. Hierdoor kunnen we samen, voor alle functies, functieniveaus en branche sectoren, een goed ontwikkelingsaanbod neerzetten, wat met name met de huidige ontwikkelingen in de sector essentieel is.” Het platform is zo ingericht dat er snel ontwikkeling gerealiseerd kan worden, waarbij aandacht is voor duurzame inzetbaarheid.

Ontwikkelingen technische sector.

Het aantal medewerkers dat werkzaam is onder de bouw cao is de afgelopen jaren teruggelopen van 200.000 naar 100.000. “Dat betekent nogal wat!”, zegt Edwin van der Weyden (Directeur OCBI). “Alleen al bij kaderfuncties in de uitvoerende bouw en infra is er een terugloop van 52.000 naar 41.000 geconstateerd. Ook loopt het aantal technische afstudeerders terug en is er sprake van zware vergrijzing. Het is dus alle hens aan dek om goed personeel snel te certificeren. Eminent kan een prominente positie innemen om daaraan bij te dragen.”

Doordat BOB, KOB en OCBI de krachten hebben gebundeld, kunnen zij effectiever inspelen op de ontwikkelingen in de bouw en infra sector. Niet alleen weet dit nieuwe toonaangevende opleidingsinstituut een mooi opleidingsaanbod, met maar liefst 180 opleidingen cursussen en trainingen, neer te zetten, ook wordt er doorlopend aandacht besteed aan bijkomende ontwikkelingen. Denk aan verschuiving van opleidingsverantwoordelijkheid, veranderende en nieuwe eisen voor bouwprocessen en nieuwe samenwerkings-, contractvormen en technieken. Oftewel, het is voor de opdrachtgevers en professionals van Eminent een opleider die het verschil maakt.

WORKSHOPS
Eminent heeft een duidelijke visie wanneer het gaat om (bij)scholing. Dit jaar laat de detacheerder opdrachtgevers en professionals kennismaken met de effecten en mogelijkheden van scholing. “In de vorm van workshops wil ik opdrachtgevers triggeren en inspireren. Hen laten nadenken over nieuwe ontwikkelingen en hedendaagse onderwerpen en welke impact de inzet van scholing kan hebben”, aldus Edwin. Er liggen flink wat opleidingsinitiatieven bij Eminent op de plank die dit jaar worden uitgerold.

Match CV

Carriére advies

Wie ben jij? Wat past bij jou? Bij welk (type) bedrijf en in welke functie kom jij het beste tot je recht? En hoe kunnen de stappen in jouw loopbaan eruit zien? Daar denken wij graag over mee en geven jou daarin advies! Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter zodat we meer over jou te weten komen en we samen met jou aan de slag kunnen gaan in het waarmaken van jouw ambities!

Laat onze adviseurs en onze data het werk doen door hieronder je CV te matchen of je LinkedIn-profiel te delen. Liever direct persoonlijk contact? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Gerelateerde artikelen.

Hoe Eminent blijft inspelen op de groeiende war on talent

Technische overheidsfuncties vind je via Eminent

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!