Bouw aan Je Carrière: Opleiding Revit Modelleur Installatietechniek

Home » Functies » Bouw aan Je Carrière: Opleiding Revit Modelleur Installatietechniek

Inhoudsopgave

Een opleiding volgen als Revit Modelleur in de Installatietechniek kan een geweldige stap zijn om je carrière naar een hoger niveau te tillen. Als Revit Modelleur houd je je bezig met het ontwerpen en uitwerken van gebouwen en installaties in 3D. Het is een veelgevraagde functie in de installatiebranche en biedt talloze mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. In deze opleiding leer je alle vaardigheden en kennis die nodig zijn om een expert te worden in de installatietechniek en jezelf te onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Belangrijkste Punten om te Onthouden:

  • Een opleiding als Revit Modelleur in de Installatietechniek kan je carrière naar een hoger niveau tillen.
  • Als Revit Modelleur ontwerp en werk je gebouwen en installaties uit in 3D.
  • Het is een veelgevraagde functie in de installatiebranche met volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.
  • De opleiding biedt de benodigde vaardigheden en kennis om een expert te worden in de installatietechniek.
  • Met een opleiding als Revit Modelleur kun je jezelf onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Wat doet een BIM modelleur?

Als BIM modelleur ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en uitwerken van gebouwen en installaties in 3D. Je werkt voornamelijk in de installatietechniek, Civiele Techniek of Werktuigbouwkunde. Het is een uitdagende en veelgevraagde functie waarbij je niet alleen bezig bent met tekenen, maar ook met het verwerken van data in het 3D model.

Als BIM modelleur werk je met verschillende programma’s zoals Revit, Navisworks en Solibri. Het is een veelzijdige rol waarbij je betrokken bent bij diverse projecten, van woningbouw tot utiliteit. In samenwerking met andere disciplines zorg je ervoor dat het ontwerp van het gebouw compliant is met de geldende richtlijnen en normen. Hierbij kun je denken aan de brandveiligheid, energieprestaties en duurzaamheid van het gebouw.

Binnen de installatietechniek houd je je bezig met het ontwerpen van HVAC-systemen, elektrotechnische installaties en sanitaire voorzieningen. In de Civiele Techniek richt je je voornamelijk op infrastructuurprojecten zoals bruggen, tunnels en wegen. Werktuigbouwkundige installaties behoren tot het vakgebied Werktuigbouwkunde, waarbij je je bezighoudt met bijvoorbeeld klimaatinstallaties in gebouwen en industriële systemen.

Je werkt nauw samen met andere disciplines zoals architecten, constructeurs en projectmanagers om ervoor te zorgen dat het ontwerp goed geïntegreerd wordt in het gehele bouwproces. Door middel van BIM (Building Information Modeling) zorg je ervoor dat alle informatie op een gestructureerde en efficiënte manier wordt uitgewisseld tussen alle betrokken partijen.

Een BIM modelleur heeft een belangrijke rol in het bouwproces en draagt bij aan het succesvol realiseren van bouwprojecten. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en software tools kun je het ontwerpproces optimaliseren en bijdragen aan de efficiëntie en kwaliteit van het project.

Opleiding BIM modelleur

Ben je geïnteresseerd in een carrière als BIM modelleur? Dan is het volgen van een opleiding in de richting van Bouwkunde of Installatietechniek een aanrader. Met een goede achtergrond in deze vakgebieden krijg je het inzicht om het 3D ontwerp in de werkelijkheid maakbaar te maken. Er zijn verschillende opleidingsniveaus, zoals MBO(4), MBO+ of HBO, die je kunt overwegen om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast is het waardevol om aanvullende cursussen te volgen om jezelf verder te specialiseren in het werken met programma’s zoals Revit.

Opleidingsniveau Duur Specifieke focus
MBO(4) 3 jaar Breed fundament in Bouwkunde of Installatietechniek
MBO+ 4 jaar Verdieping in het vakgebied
HBO 4 jaar Leidinggevende en technisch-complexe projecten

Naast een formele opleiding, zijn er ook diverse cursussen beschikbaar om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Deze cursussen richten zich specifiek op het werken met programma’s zoals Revit en bieden praktische handvatten om efficiënt en effectief te werken aan 3D ontwerpen.

Met een opleiding en aanvullende cursussen kun je jezelf onderscheiden als BIM modelleur en ben je goed voorbereid om aan de slag te gaan in de praktijk. Het is een dynamisch vakgebied waarin creativiteit, technische kennis en samenwerking samenkomen om gebouwen en installaties tot leven te brengen in 3D.

Carrièremogelijkheden als BIM modelleur

Als BIM modelleur zijn er talloze carrièremogelijkheden die je kunt verkennen. Je hebt de vrijheid om te kiezen tussen freelance werk of in dienst treden bij een installatiebedrijf, ingenieursbureau of aannemer. Het vak biedt een diverse waaier aan projecten, zowel in de woningbouw als in de utiliteitsector. Denk hierbij aan uitdagende projecten voor de overheid, zoals de bouw van ziekenhuizen en scholen. Daarnaast zijn er ook grootschalige commerciële projecten waar je aan kunt werken, zoals de uitbreidingen op de luchthaven Schiphol. Het is een dynamisch vakgebied waarin elk project uniek is en nieuwe uitdagingen met zich meebrengt.

Om een overzicht te geven van de mogelijkheden, zie je hieronder een tabel met enkele voorbeelden van carrièrepaden:

Carrièremogelijkheden Werkgebied
Freelance BIM modelleur Variërende projecten in woningbouw en utiliteit
BIM modelleur bij een installatiebedrijf Ontwikkelen van installatieplannen voor diverse projecten
BIM modelleur bij een ingenieursbureau Samenwerken aan complexe bouwprojecten, zowel nationaal als internationaal
BIM modelleur bij een aannemer Verantwoordelijk voor het nauwkeurig uitwerken van bouwplannen

Deze tabel geeft slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden. Het carrièrepad dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en doelen. Wat je ook kiest, het werken als BIM modelleur biedt volop kansen om jezelf te ontwikkelen en te groeien in je vakgebied.

Bovenstaande afbeelding illustreert enkele carrièremogelijkheden in de installatietechniek, waarbij BIM modelleurs betrokken kunnen zijn.

Verdieping in het vakgebied

Voor BIM modelleurs die al ervaring hebben en zich verder willen verdiepen in het vakgebied, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een Advanced BIM modelleur training. Tijdens deze training worden onderwerpen behandeld zoals Revit instellingen, templates, werktuigbouwkundige installaties, elektrotechnische installaties en samenwerken in Revit. Het doel van de training is om je vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen, zodat je optimaal kunt werken met Revit en het BIM model clashvrij kunt opleveren.

Trainingsoverzicht:

Onderwerp Beschrijving
Revit instellingen Leer hoe je Revit kunt aanpassen aan jouw voorkeuren en projectbehoeften. Ontdek handige tips en trucs om efficiënter te werken.
Templates Maak gebruik van templates om consistentie en standaardisatie binnen je projecten te waarborgen. Leer hoe je templates kunt aanpassen en op maat kunt maken.
Werktuigbouwkundige installaties Verdiep je in het modelleren van werktuigbouwkundige installaties, zoals verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) systemen.
Elektrotechnische installaties Leer hoe je elektrotechnische installaties, zoals verlichting, stroomvoorziening en databekabeling, kunt modelleren in Revit.
Samenwerken in Revit Ontdek hoe je effectief kunt samenwerken met andere teamleden en disciplines binnen het BIM project. Leer de beste praktijken op het gebied van samenwerking en conflictoplossing.

De Advanced BIM modelleur training biedt een diepgaande kennis en hands-on ervaring om je te helpen excelleren in het vakgebied. Na het voltooien van de training ben je in staat om complexe projecten uit te voeren, problemen op te lossen en accurate BIM-modellen te leveren.

Doelgroep en vereisten

De Advanced BIM modelleur training is bedoeld voor BIM professionals die gemotiveerd zijn om de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Deze training biedt de mogelijkheid om je skills en kennis verder te verbeteren en jezelf te onderscheiden als BIM professional. Om deel te kunnen nemen aan de training, zijn er een aantal vereisten waar je aan moet voldoen:

Ervaring als BIM modelleur

  • Om optimaal te kunnen profiteren van de Advanced BIM modelleur training, is het belangrijk dat je al ervaring hebt als BIM modelleur. Je hebt praktische kennis van het werken met BIM-software en bent bekend met de basisprincipes van BIM.

Basisvaardigheden

  • Naast ervaring als BIM modelleur, moet je ook de basisvaardigheden beheersen. Dit omvat onder andere het kunnen maken van 3D modellen, het toepassen van clashdetectie en het werken met BIM-databases.

Voorkennis van ‘Startende BIM modelleurs’ training

  • Voordat je kunt deelnemen aan de Advanced BIM modelleur training, is het vereist dat je de voorkennis hebt van de ‘Startende BIM modelleurs’ training. Dit geeft je een solide basis om verder te bouwen en dieper in te gaan op de geavanceerdere onderwerpen.

MBO niveau 4 of hoger

  • De Advanced BIM modelleur training is op MBO niveau 4 of hoger. Dit betekent dat enige technische achtergrond en denkniveau vereist is om de training succesvol te kunnen volgen.

Zorg ervoor dat je aan deze vereisten voldoet voordat je besluit deel te nemen aan de Advanced BIM modelleur training. Op deze manier haal je het maximale uit de training en ben je goed voorbereid om aan de slag te gaan als gevorderd BIM modelleur.

Prijs en trainingsdetails

Ben je geïnteresseerd in de Advanced BIM modelleur training? Hier zijn de details die je moet weten, inclusief de prijs, trainingsfaciliteiten, lesmateriaal, lunch, BTW en lestijden.

Training Prijs (excl. BTW) Lesmateriaal Trainingsfaciliteiten Lunch Lestijden
Advanced BIM modelleur training €2.495,- Inclusief Verzorgd Inbegrepen 8.30 – 16.00 uur

De prijs voor de Advanced BIM modelleur training is €2.495,- exclusief BTW. Bij deze prijs is inbegrepen: lesmateriaal, trainingsfaciliteiten en een verzorgde lunch en drinken gedurende de trainingsdagen. De lessen vinden plaats van 8.30 tot 16.00 uur. Zorg ervoor dat je beschikbaar bent op de geplande trainingsdagen, aangezien de trainingssessies verspreid zijn over meerdere data.

Voor een overzicht van de trainingsdetails, zie de onderstaande tabel.

Met de Advanced BIM modelleur training krijg je waardevolle kennis en vaardigheden waarmee je je carrière in de installatietechniek naar een hoger niveau kunt tillen. Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap op weg naar succes als BIM modelleur!

BIM Creators Academy

De Advanced BIM modelleur training wordt aangeboden door BIM Creators Academy. Deze academy is gespecialiseerd in het opleiden van installatietechnische professionals op het gebied van BIM. BIM is de nieuwe werkmethode binnen de installatietechniek, waarbij het draait om een gedigitaliseerd proces. De trainers bij BIM Creators Academy zijn ervaren BIM experts die hun kennis praktijkgericht overdragen aan de hand van eigen projectervaringen. De trainingen vinden plaats op de trainingslocatie in Veenendaal, waar alle faciliteiten aanwezig zijn om het beste resultaat te behalen.

Opleiding Werkmethode Installatietechniek BIM trainers Praktijkgericht
BIM Creators Academy Gedigitaliseerd proces Gespecialiseerd Ervaren experts Praktijkervaringen

Conclusie

Als je interesse hebt in een carrière als Revit Modelleur in de Installatietechniek, is het volgen van een opleiding een goede keuze om jezelf te ontwikkelen en expert te worden in het vakgebied. Door het behalen van de benodigde vaardigheden en kennis, kun je een succesvolle carrière opbouwen als Revit Modelleur.

Er liggen diverse mogelijkheden voor persoonlijke groei en carrièremogelijkheden in het verschiet. Je kunt ervoor kiezen om als freelance modelleur aan de slag te gaan en op projectbasis te werken, of je kunt in dienst treden bij een gerenommeerd installatiebedrijf of ingenieursbureau. Daarnaast biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan een Advanced BIM modelleur training je de kans om je verder te verdiepen in het vakgebied en je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Met de toenemende vraag naar BIM-experts in de Installatietechniek, samen met je kennis van Revit en BIM, heb je een sterke basis om een succesvolle carrière op te bouwen. Word een expert, onderscheid jezelf op de arbeidsmarkt en creëer nieuwe carrièremogelijkheden als Revit Modelleur in de Installatietechniek.

FAQ

Wat zijn de carrièremogelijkheden als BIM modelleur?

Als BIM modelleur zijn er volop carrièremogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om als freelance modelleur aan de slag te gaan en op projectbasis te werken. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om in dienst te treden bij een installatiebedrijf, ingenieursbureau of aannemer. Je kunt betrokken zijn bij diverse projecten, zowel in de woningbouw als in de utiliteit. Denk hierbij aan projecten van de overheid, zoals ziekenhuizen of scholen, maar ook aan grote commerciële projecten zoals Schiphol. Het is een dynamisch vakgebied waarin geen enkel project hetzelfde is.

Welke opleiding heb ik nodig om BIM modelleur te worden?

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als BIM modelleur, is het aan te raden om een opleiding te volgen in de richting van Bouwkunde of Installatietechniek. Een goede achtergrond in deze vakgebieden geeft je het inzicht om het 3D ontwerp in de werkelijkheid maakbaar te maken. Er zijn verschillende opleidingsniveaus, zoals MBO(4), MBO+ of HBO, die je kunt overwegen. Daarnaast is het waardevol om aanvullende cursussen te volgen om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen in het werken met programma’s zoals Revit.

Wat houdt een opleiding tot BIM modelleur in?

Een opleiding tot BIM modelleur omvat het leren van alle vaardigheden en kennis die nodig zijn om een expert te worden in de installatietechniek. Je leert onder andere het ontwerpen en uitwerken van gebouwen en installaties in 3D. Daarnaast leer je werken met programma’s zoals Revit, Navisworks en Solibri. Een goede achtergrond in Bouwkunde of Installatietechniek is aanbevolen voor deze opleiding.

Wat zijn de vereisten om deel te nemen aan de Advanced BIM modelleur training?

De Advanced BIM modelleur training is bedoeld voor BIM professionals die gemotiveerd zijn om de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Het is belangrijk dat je al ervaring hebt als BIM modelleur en dat je de basisvaardigheden beheerst. Voorkennis van de ‘Startende BIM modelleurs’ training is een vereiste, tenzij je kunt aantonen dat je de benodigde skills al in huis hebt. Het niveau van de training is MBO niveau 4 of hoger, dus enige technische achtergrond en denkniveau is vereist.

Wat zijn de trainingsdetails en prijs voor de Advanced BIM modelleur training?

De prijs voor de Advanced BIM modelleur training bedraagt €2.495,- excl. BTW. Dit is inclusief lesmateriaal, trainingsfaciliteiten en verzorgde lunch en drinken gedurende de trainingsdagen. De lessen vinden plaats van 8.30 tot 16.00 uur. Het is belangrijk om te weten dat de trainingsdagen verspreid zijn over meerdere data, dus zorg ervoor dat je beschikbaar bent op de geplande trainingsdagen.

Wat is BIM Creators Academy?

BIM Creators Academy is een gespecialiseerde academy die zich richt op het opleiden van installatietechnische professionals op het gebied van BIM. BIM is de nieuwe werkmethode binnen de installatietechniek, waarbij het draait om een gedigitaliseerd proces. De trainers bij BIM Creators Academy zijn ervaren BIM experts die hun kennis praktijkgericht overdragen aan de hand van eigen projectervaringen. De trainingen vinden plaats op de trainingslocatie in Veenendaal, waar alle faciliteiten aanwezig zijn om het beste resultaat te behalen.

Wat zijn de carrièremogelijkheden als Revit Modelleur in de Installatietechniek?

Als Revit Modelleur in de Installatietechniek zijn er diverse mogelijkheden voor persoonlijke groei en carrièremogelijkheden. Je kunt zowel als freelance modelleur aan de slag gaan en op projectbasis werken, als in dienstverband treden bij een installatiebedrijf of ingenieursbureau. Met de juiste kennis, vaardigheden en ervaring kun je een succesvolle carrière opbouwen in dit vakgebied.

Bron Links

Jouw ideale technische baan in is aanbod van 20.000+ vacatures

Match CV

Match jouw CV met onze topvacatures!

Bij ons ben jij meer dan een CV. Wij helpen jou jouw droomcarrière te realiseren. Laat ons jouw match vinden met onze gerenommeerde opdrachtgevers. Upload jouw CV of laat jouw gegevens achter!
Droombaan gevonden

Jouw droombaan wacht op je!

Dankzij ons uitgebreide netwerk binnen de techniek, vinden we altijd de ideale baan voor jou.

*95% van onze kandidaten heeft binnen een maand een nieuwe baan.