Werken in de techniek zonder technische achtergrond.

Meer mogelijk

Er is meer mogelijk dan je denkt.

Binnen de technische sector aan de slag zonder ervaring? Absoluut. Er is namelijk veel meer mogelijk dan je denkt. Ook wanneer je opleiding of werkervaring niet lijkt aan te sluiten op die vacature waar je ontzettend blij van wordt kun je bij Eminent solliciteren. Sterker nog, we hebben juist volop mogelijkheden voor je bij verschillende opdrachtgevers in de technische sector. Dat heeft ook Yoeri ervaren. Hij werkt via Eminent bij Van Gelder als projectcoördinator en had nauwelijks ervaring in de techniek. Al zou je dat niet zeggen… Hij zit inmiddels zeven maanden al helemaal op zijn plek en ontwikkelt zich in een razend tempo. Iets wat voor jou ook is weggelegd!

GOEDE BEGELEIDING
Yoeri heeft een afwisselende baan waarbij hij kan rekenen op goede begeleiding van zijn collega’s. Ook krijgt hij de mogelijkheid om via Van Gelder opleidingen te volgen, zoals een verdere verdieping in Autocad. Twee dagen in de week werkt Yoeri op de afdeling speciale projecten wat valt onder KLM (kabels leidingen en montage). Hiervoor werkt hij aan grotere projecten, denk aan bekende windmolenparken zoals Windplan Groen. “Het is erg divers! Van glasvezel waar je mensen echt mee kunt helpen tot energie, waardoor we een bijdrage leveren aan de energietransitie”, vertelt Yoeri enthousiast. De overige drie dagen werkt hij op de afdeling die zich bezighoudt met gestuurde boringen. “Wat me vanaf het begin al opviel is dat alle collega’s klaarstaan als ik vragen heb. Ze nemen de tijd om dingen uit te leggen en me mee te nemen in het proces, erg fijn! Je voelt je hierdoor direct onderdeel van het team en je kunt snel dingen leren. Mijn werk is niet alleen ontzettend divers dankzij de verschillende projecten, maar ook doordat ik zowel samenwerk met collega’s als externe stakeholders zoals het Kadaster en gemeentes. En daardoor leer ik weer erg veel in korte tijd”, vertelt Yoeri.

DE JUISTE MATCH
“Wanneer je start in de technische sector zonder de juiste opleiding of werkervaring valt of staat alles met goede begeleiding”, legt Sten Knol uit. Hij is senior adviseur civiele techniek bij Eminent en introduceerde Yoeri bij Van Gelder. “Naast een goede begeleiding vanuit Eminent en onze opdrachtgevers is het voor professionals natuurlijk belangrijk dat ze graag willen leren. Dat merk ik snel genoeg wanneer ik met ze in gesprek ga. We matchen veel op basis van persoonlijkheid en de zogenoemde soft skills. Wanneer een professional op papier de perfecte match lijkt voor een functie, hoeft dat zeker niet zo te zijn. We vinden het daarom erg belangrijk om onze professionals goed te kennen, te weten wat ze belangrijk vinden en wat hun ambities zijn. Onze opdrachtgevers kennen we ook door en door. Hierdoor wist ik bijvoorbeeld zeker dat ik voor Yoeri de juiste plek zou vinden. Het is prachtig om te zien dat hij zo op zijn plek zit.

VAN ONDERWIJS NAAR CIVIELE TECHNIEK
“Ik heb drie jaar de PABO gedaan, maar ik zag mezelf toch niet in het onderwijs werken. Ik besloot me te oriënteren op iets anders en de opleiding af te breken. Ik koos ervoor om werken en leren in de civiele techniek te combineren. Na het afbreken van de PABO werkte ik bij een organisatie in de civiele sector, maar dat was helaas tijdelijk. Vervolgens solliciteerde ik bij Eminent en kon ik bij Van Gelder starten. Ik ben erg blij dat ik de stap heb durven zetten om mijn opleiding af te breken en te gaan doen waar mijn hart ligt. Ik leer iedere dag en doe wat ik leuk vind. Het is erg gaaf dat ik bij Van Gelder zo kort op de uitvoering zit. Alles wat ik – samen met collega’s – teken wordt vervolgens ook vrij snel daadwerkelijk uitgevoerd. Op die manier heb je echt eer van je werk. Natuurlijk is mijn werk voor de buitenwereld niet zichtbaar omdat het onder de grond zit. Al weet je dat je je werk goed gedaan hebt als alles boven de grond goed werkt! Ik loop zelf nu ook heel anders over straat, omdat je weet wat er allemaal onder een stoep ligt”, vertelt Yoeri.

WERKEN VIA EEN DETACHEERDER
“Als je gebruik kunt maken van iemands netwerk, waarom zou je dat niet doen?”, zegt Yoeri wanneer we het hebben over een mooie baan vinden via een detacheerder zoals Eminent. “Samenwerken met Sten was erg prettig. Alles wordt goed geregeld. Hij heeft de kennis en de ingangen bij interessante bedrijven. Ik had eigenlijk eerst gesolliciteerd op een andere functie, maar Sten vermoedde dat iets anders veel beter bij me zou passen. Hij had gelijk! Ik heb nooit het gevoel gehad dat het een probleem is dat ik nauwelijks tot geen werkervaring in de civiele techniek had en dat ik niet de juiste diploma’s had. Er is echt veel meer mogelijk dan je denkt, ook zonder dat je werkervaring feilloos aansluit op wat in vacatures gevraagd wordt”, vult Yoeri aan

Ben jij na het verhaal van Yoeri benieuwd geworden naar jouw eigen mogelijkheden?

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!