Kennismaken met de civiele techniek.

Kennismaking op de werkplek

Werken en leren in de praktijk.

Michel is een jonge enthousiasteling die een mooie stap gaat zetten in zijn carrière. Hij werkt momenteel al drie jaar bij een organisatie die keukenbladen fabriceert, maar dat is eigenlijk niet zijn ding. Hij wil graag wat doen met zijn elektrotechnische achtergrond, waarin hij een opleiding heeft gevolgd.

Michel heeft specifiek interesse in het werken met verkeersregelinstallaties, waarvoor hij de technische achtergrond nog mist. Via Eminent solliciteerde hij op de functie van Leerling Monteur bij Van Gelder Verkeerstechniek, waar hij de mogelijkheid krijgt om leren en werken te combineren zodat hij zijn ambities kan waarmaken.

BIJ HET BEGIN BEGINNEN
Op het moment is Michel druk bezig met het behalen van alle startkwalificaties, zodat hij begin januari bij Van Gelder aan de slag kan als Leerling Monteur. Hij start met een ‘wenperiode’ van drie maanden waarin hij kennis kan maken met werken in de civiel technische sector en het werken bij Van Gelder. Ook onze opdrachtgever kan op deze manier op een ongedwongen manier kennismaken met Michel. Wanneer het van beide kanten klikt en Michel nog steeds enthousiast is, start hij na drie maanden met de opleiding tot Monteur Data Infra.

Deze opleiding volgt hij in combinatie met het opdoen van werkervaring in de praktijk. Onder goede begeleiding werkt hij mee aan diverse werken en zal hij eerst aan de slag gaan bij projecten die betrekking hebben op openbare verlichting. Daarna kan hij meer leren over verkeersregelinstallaties. Michel begint dus bij het begin en krijgt alle tijd en ruimte om zichzelf te ontwikkelen en de fijne kneepjes van het vak te leren.

KENNISMAKEN MET COLLEGA’S EN DE WERKPLEK
Begin 2018 heeft Michel zijn eerste werkdag, maar Edwin (Adviseur Civiele Techniek bij Eminent) heeft met hem alvast een bezoek gebracht aan zijn toekomstige werkplek. Dankzij dit locatiebezoek kreeg Michel een goede indruk van de plek waar hij in januari terechtkomt. Ook maakte hij kennis met zijn praktijkbegeleider en andere toekomstige collega’s. Er werd onder het genot van een kop koffie gesproken over mooie projecten en over de werkwijze bij Van Gelder, waarbij Michel alvast wat praktische tips meekreeg.

KLAAR VOOR EEN NIEUWE START
Deze week heeft Michel zijn laatste werkdag bij zijn huidige werkgever, waarna hij zich volledig kan storten op het behalen van de benodigde startkwalificaties. Daarvan heeft hij er al een aantal behaald. Na de feestdagen kan hij dus vol energie – en met de juiste startkwalificaties op zak – starten met zijn nieuwe uitdaging binnen de civiele techniek.

We blijven Michel gedurende zijn opleidingstraject volgen, wat betekent dat we regelmatig updates delen over zijn ervaringen.

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!