Werken en leren in de civiele techniek.

Leer- en werktraject

We volgen Michel in zijn leer- en werktraject.

Michel is één van onze professionals die sinds kort werkzaam is binnen de civiele techniek. Bij Van Gelder werkt hij binnen het team Verkeerstechniek waar hij in de praktijk kennismaakt met het vak, daarnaast volgt hij een opleiding via Opleidingscentrum Gelderpoort. Inmiddels heeft Michel zijn eerste lesavond achter de rug en werkt hij al zo’n vier maanden bij Van Gelder. Edwin (business unit manager bij Eminent) bezocht Michel op locatie en schoof aan in de schoolbanken. “Michel is ontzettend eager, mooi om te zien!”, aldus Edwin.

AANLOOPTRAJECT
“De eerste maanden dienstverband vormden het aanlooptraject voor Michel en voor Van Gelder. Beide partijen hebben hierdoor ruim de tijd gehad om te ervaren of het een juiste match is”, legt Edwin uit. Het is belangrijk dat een professional goed weet wat het vak en onze opdrachtgever te bieden heeft en dit ervaart in de praktijk.

Lees ook hoe het traject van Michel begon.

ELEKTROTECHNIEK
Het werk- en leertraject blijkt voor Michel de juiste keus: “Ik wist al wel wat van elektrotechniek, maar dankzij dit traject kan ik me specialiseren. Elektriciteit vind ik de meest interessante techniek die er is, het is ontzettend divers. Verkeerstechniek heeft in het bijzonder mijn interesse, waar ik al dagelijks mee kan werken onder begeleiding van een leermeester en waarover ik op maandagavond in de schoolbanken de theorie leer. Zo heb ik het beste van twee werelden.”

AMBITIES WAARMAKEN
“Het bemiddelen van leerlingen is voor ons niet anders dan het bemiddelen van ervaren professionals. Het draait om het waarmaken van ambities en die zijn voor iedereen weer anders. Dat maakt ons vak ook zo interessant. In het geval van Michel is de match met Van Gelder en Opleidingscentrum Gelderpoort een goede”, aldus Edwin

Daar sluit ook Michel zich bij aan: “De mentaliteit binnen het bedrijf vind ik erg prettig, daarnaast past het werk bij me. Ik ben graag in de buitenlucht en graag lichamelijk bezig. Ook is mijn werk divers, waardoor ik snel leer.”

Dat Michel de werkzaamheden snel oppakt kan Edwin alleen maar beamen: “Voordat hij startte was alles wat hem te wachten stond vooral een hele grote bak met informatie, inmiddels is veel van die informatie al wel geland en doet Michel lekker zijn ding. Hij ziet werk, is eager en draait goed mee binnen het bedrijf. Ik houd vanuit mijn rol doorlopend een vinger aan de pols ga regelmatig op projectbezoek.”

Theorielessen

Weer terug naar de schoolbanken is voor Michel geen enkel probleem. Hij wil dolgraag leren en stapt op maandag dan ook met plezier het theorielokaal binnen. “Naast praktijklessen krijgt Michel ook praktijkopdrachten vanuit zijn opleiding om zijn kennis in de praktijk te toetsen”, vult Edwin aan. “Ik heb mijn eerste theorieles achter de rug, de eerste indruk was goed. Ik zit met veertien andere in de klas, iedereen heeft verschillende achtergronden. Ook dat maakt het ontzettend leuk. Je leert van elkaar, van de docent én van de praktijk”, sluit Michel af.

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!