De juiste stap in mijn carriére.

Overheid

Van wooncorporatie naar ontwikkelende bouwer.

Mourad werkt via Eminent bij ERA Contour. Tijdens een bedrijfsbezoek vertelde hij ons over zijn werkzaamheden en nam hij ons mee naar een bijzonder project in Rotterdam: ‘Eén Blok Stad Spoorpunt’.

MOURAD AAN HET WOORD
Voordat ik via Eminent bij Era Contour aan de slag ging als Projectorganisator Groot onderhoud en Renovatie werkte ik voor wooncorporaties binnen de bouwsector. Ik zat dus aan de andere kant van het proces. Dit betekent niet alleen een ander takenpakket, maar ook een totaal andere werkomgeving en arbeidsethos. De kant van de bouwer is voor mij uitdagender. Processen gaan sneller, het is dynamischer en de verantwoordelijkheid ligt hoger.

SNEL UP AND RUNNING
Ik werkte voorheen bij diverse werkgevers binnen de bouwsector, maar in de crisisperiode was er simpelweg minder werk. Omdat ik niet thuis wilde zitten besloot ik me te laten omscholen en ging ik aan de slag als Opticien. Nu de bouwsector weer aangetrokken is, wilde ik weer werkzaam zijn binnen mijn eigen vakgebied. Ik ben er een tijdje uit geweest, maar binnen ERA Contour krijg ik de mogelijkheid om snel weer up and running te zijn. Ik haak bij verschillende facetten van het proces aan om zo een goed beeld te krijgen van alle werkzaamheden, van conceptontwikkeling tot en met realisatie.

Ik werk bijvoorbeeld aan procesplanningen voor een onderhouds- en renovatieproject, maar kijk ook mee bij de uitvoering van een het project ‘Eén Blok Stad Spoorpunt’ in Rotterdam. In dit prachtige, karakteristieke pand dat twintig jaar heeft leeggestaan, realiseren we achttien casco koopwoningen. Bouwtechnisch maken we deze woningen helemaal in orde, zodat de toekomstige bewoners niet voor verrassingen komen te staan. Een geweldig project!

“Mourad komt uit de corporatiehoek. We zijn gecharmeerd van de kennis waarover hij beschikt, maar werken aan de kant van de bouwer is totaal anders. Als persoon past Mourad goed bij onze organisatie, ook met zijn kennis zit het wel goed. Om hem inzicht te geven in de processen binnen de afdeling ‘Bestaande bouw’ laten we Mourad proeven van verschillende facetten van het vak. Enerzijds om hem kennis te laten maken met het totale plaatje, anderzijds om hem te laten ontdekken waar zijn kracht ligt zodat we hem op basis van zijn talenten effectief kunnen inzetten binnen onze organisatie”, aldus Berrie Duindam, Bedrijfsleider Groot onderhoud en Renovatie bij ERA Contour.

MEERWAARDE LEVEREN
Natuurlijk wil ik uiteindelijk een meerwaarde leveren binnen ERA Contour, daarbij komt mijn corporatie-achtergrond zeker van pas. Ik werk hier nu ruim twee maanden via Eminent en ik weet zeker dat de bouwerskant goed bij me past en dat ik hier de ruimte krijg om mezelf te zijn. Sebastiaan (Adviseur bij Eminent) sloeg de spijker op z’n kop door ERA Contour en mij aan elkaar te verbinden! Al tijdens het eerste gesprek was ik verkocht. De energie was goed, het werd me direct duidelijk dat ERA Contour een warme en professionele organisatie is waar eigen initiatief ontzettend wordt gewaardeerd.

MENSGERICHTE WERKWIJZE
Ook de bemiddeling door Eminent was super. Alles verliep snel, wat voor mij erg prettig was omdat ik graag zo snel mogelijk weer binnen de bouwsector aan de slag wilde. Het feit dat Eminent een informele organisatie is met een open manier van communiceren, speelde voor mij ook een belangrijke rol. Net als de mensgerichte werkwijze van Sebastiaan, die verder keek dan mijn cv en zeer goed aanvoelde wat bij mij past.

“Een ‘corporatietype’ is vaak geen ‘bouwerstype’ en andersom. Na het zien van zijn cv was ik erg benieuwd naar het verhaal van Mourad. Met zijn corporatie-achtergrond bleek hij een zeer interessante professional. Niet alleen dankzij zijn werkervaring, maar vooral dankzij zijn gedrevenheid en dynamische persoonlijkheid. Het was voor mij dan ook een no-brainer om Mourad voor te stellen aan Berrie, mijn contactpersoon bij ERA Contour. Ook al ging het om een functie aan de bouwerskant, de match bleek perfect. Mourad zit bij ERA Contour op zijn plek”, aldus Sebastiaan Houtgraaf, Adviseur Bouw bij Eminent.

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!