Solliciteren in coronatijd.

Overheid

Solliciteren in coronatijd.

Je woont zo’n tien jaar in Engeland, hebt daar jaren ervaring opgebouwd als civiel projectleider en besluit dat je met je gezin weer naar Nederland wilt verhuizen. Even heen en weer vliegen om je te oriënteren op een nieuwe baan als projectleider en te solliciteren gaat niet in verband met corona. Dit was de situatie van Sven, waarop hij besloot contact op te nemen met onze collega Edwin. Beide heren vertellen over solliciteren buiten de landsgrenzen in coronatijd.

Edwin: “Voor projectleiders in de civiele techniek is er de afgelopen tien jaar veel veranderd. Er zijn verschillende contractvormen ontstaan, de functie-inhoud is anders. Hier heb ik met Sven veel over gesproken om hem een goed beeld te geven van de arbeidsmarkt in Nederland en hem te adviseren over wat voor hem de beste stap zou zijn. Ik kreeg van hem exclusiviteit om de juiste baan te vinden.”

Sven: “Het is ook niet voor niets dat ik voor Eminent en Edwin koos. Hij weet wat er speelt, waardoor hij me goed kon adviseren over alles wat met een nieuwe baan in Nederland te maken had. De naam van Edwin kwam naar voren in vacatures die me interessant leken. Na het eerste gesprek met Edwin was ik ervan overtuigd dat hij exact begreep waarnaar ik op zoek was. Daarnaast zag ik in zijn profiel dat hij flink wat ervaring heeft, wat me het vertrouwen gaf dat hij de juiste persoon zou zijn om mij op afstand te helpen aan de juiste baan.”

Edwin: “Ook in coronatijd kunnen we dit soort internationale trajecten in beweging krijgen en succesvol afronden. Ook al is het persoonlijke contact minder, de samenwerking binnen ons civiele team is onveranderd goed. Samen met collega’s Lars en Sean ben ik voor Sven aan de slag gegaan en hielden we Sven betrokken tijdens het traject. We konden al snel mooie opdrachtgevers en vacatures met Sven bespreken.”

Sven: “Edwin is tijdens het gehele proces duidelijk en open geweest over de te zetten stappen en de mogelijkheden. Alle afspraken kwam hij na en hij hield me tijdens het hele proces op de hoogte. Vooral wanneer je zelf in het buitenland zit is dat erg prettig. Het was een goede keuze om Eminent in te schakelen!”

Edwin: “Eminent is een bureau dat veel waarde hecht aan persoonlijk contact en aan het echt kennen van onze professionals. Dat zit verweven in onze werkwijze, waar we tijdens de coronacrisis natuurlijk van moeten afwijken. Veel gaat telefonisch of via Teams. Voor Sven kwam daar het vliegverbod nog bij, wat fysiek solliciteren in Nederland verder bemoeilijkte. Maar ook op de digitale manier weten we goed tot de kern te komen en een steengoede match te maken.”

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!