Overheid versus bedrijfsleven.

Overheid

Overheid versus bedrijfsleven.

Het is best een ding. Na achttien jaar je baan opzeggen waar je eigenlijk gewoon heel blij mee was. Maar dat was voor Mervin door een verhuizing van Pijnacker naar Veenendaal onvermijdelijk. Eén voordeel, hij wist precies wat hij wilde. Net als voorheen werken binnen de overheid, bij de gemeente waar hij woont.

Ik waagde de sprong

“Het was een sprong in het diepe! Ik had een vast contract en zat goed op mijn plek. Dat alles liet ik gaan voor een jaarcontract, waarbij je vooraf niet weet hoe het gaat lopen”, aldus Mervin. “Maar vanaf het begin voelde het goed. Ik had contact met Lars, die bijvoorbeeld ook een auto voor me regelde. Ik startte eerder met mijn nieuwe baan dan dat ik verhuisd was, dus ik moest een paar maanden heen en weer pendelen. Alles werd gewoon goed en snel geregeld, zowel door Lars als door zijn collega’s van de backoffice.”

Interessanter werk

Werken binnen de overheid is niet voor iedereen, dat geldt natuurlijk ook voor werken binnen het bedrijfsleven. Mervin: “Ik heb beide gedaan. Ik begon in het bedrijfsleven en werkte bij een architectenbureau. Ik kreeg de kans om een stap te zetten in mijn carrière. Dat betekende interessanter werk en werken binnen de overheidssector. En eigenlijk was me dat wel op het lijf geschreven. Het sociale aspect spreekt me erg aan, de werkdruk is ook anders dan in het bedrijfsleven. Al wordt er hier ook gewoon hard gewerkt. Natuurlijk ben je afhankelijk van procedures en de soms logge besluitvorming, maar daar raak je aan gewend.”

Eminent en overheid

“Het mooie aan de overheid vind ik dat je aan het begin van alles staat, je ontwikkelt plannen voor de gemeente waarin je vaak zelf ook woont. De professionals die ik bemiddel spelen vanuit hun eigen functie een belangrijke rol in de ontwikkeling van bijvoorbeeld openbare ruimtes of woningbouw. Je denkt vanuit gemeenschappelijk belang, waarbij commercie ondergeschikt is. Zo’n functie is niet voor iedereen. Je moet bij willen dragen aan het grotere geheel en beschikken over de juiste mindset. Het is aan mijn collega’s en mij om de juiste match te maken, waarbij we vooral kijken naar de zachte criteria om duurzame matches te realiseren”, aldus Lars, salesmanager bij Eminent.

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!