Werkvoorbereiding is een prachtig vak

Ambitie

Mijn ambitie is mezelf ontwikkelen.

Ons werkt stopt niet op het moment dat we een professional hebben bemiddeld naar een nieuwe baan. We blijven betrokken en sluiten ook aan bij periodieke gesprekken zoals het beoordelingsgesprek. Nulifer Baser werkt inmiddels een half jaar via Eminent als werkvoorbereider bij Van Gelder en zit goed op haar plek. Ook Van Gelder is ontzettend tevreden!
“Nulifer kun je gewoon haar gang laten gaan! Ze belt de juiste mensen, stelt op het juiste moment de juiste vragen. Als ze ergens mee zit is ze ook niet bang om een hulpvraag te stellen. Daarnaast is ze ontzettend flexibel. We zijn vol lof”, begint Marjo Dekker (Projectmanager en leidinggevende van Nulifer) het beoordelingsgesprek.

Terugblikken

“Ik heb jarenlang in de beton en waterbouw gewerkt als werkvoorbereider en assistent projectleider bij uiteenlopende projecten. Ik heb best wel mooie klussen gedraaid als ik eraan terugdenk. Sluizen, spooronderdoorgangen, kunstwerken, noem het maar op. Op het moment dat ik kinderen kreeg werd mijn flexibiliteit wat minder en besloot ik bij een verkeersmaatregelenbureau te gaan werken. Helaas kwam ik door een reorganisatie op straat te staan”, vertelt Nulifer.

Weer het werkveld in

“Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel! Voor de kinderen was het heerlijk, ik ben daarom ook bewust een tijd thuis gebleven”, legt Nulifer uit. Maar stilzitten was er niet bij! Naast de zorg voor haar kinderen verleende ze mantelzorg en verzorgde ze administratie voor het bedrijf van haar partner. “Op het moment dat de jongste naar de basisschool ging, kreeg ik de flexibiliteit terug en wilde ik graag het werkveld weer in omdat ik anders mijn feeling met het vak zou verliezen. Via Eminent kwam ik bij Van Gelder terecht. Een goede match! Ik krijg hier de ruimte om de functie eigen te maken op de manier zoals ik dat prettig vind.”

Een mooie comeback

Van beton en waterbouw is Nulifer in kabels terechtgekomen: “Dat is even wennen en weer veel leren, een mooie uitdaging. Maar in grote lijnen is de werkvoorbereiding hetzelfde. Mijn kennis van de materialen is nu nog even wat minder, maar dat komt wel. Ik ben nu echt nog bezig om er weer in te komen”, aldus Nulifer.
Edwin, Business Unit Manager bij Eminent, begrijpt wel dat Nulifer er weer even in moest komen: “In de tijd dat ze niet actief was op de arbeidsmarkt is er veel veranderd. Zowel qua digitalisering als wat betreft de rollen van uitvoerders en werkvoorbereiders. De functies zijn wat meer naar elkaar toe gegroeid waardoor de dynamiek anders is dan een aantal jaren geleden, dat past wel mooi bij Nulifer. Ze ligt bij Van Gelder goed in de uitvoerderskring. Ze snapt goed wat er speelt en kan zich goed in situaties verplaatsen. Ze heeft een mooie comeback gemaakt!”

Waardering voor
werkvoorbereiding

Het vak van werkvoorbereider krijgt nog niet altijd de waardering die het verdient merkt Nulifer op: “Sommige mensen zien het alsof ik ben blijven hangen omdat ik niet werkzaam ben in functies zoals projectleider of vestigingsmanager, gezien de jaren werkervaring die ik heb. Terwijl ik de werkvoorbereiding gewoon een prachtig vak vind! Plezier hebben in mijn werk is voor mij het allerbelangrijkste. Natuurlijk heb ik ambities, ik zorg er echt wel voor dat ik niet stil blijf staan. Mijn ambitie is om mezelf te blijven ontwikkelen, op welke manier dan ook.”

Ben jij er ook een tijdje tussenuit geweest of wil je overstappen naar een functie binnen een andere sector?

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!