Alles was al snel geregeld.

Praktisch denken

Ik wist wat ik zocht in mijn eerste baan.

Een écht praktijkmens, zo omschrijft Nadège zichzelf. Ze startte twee maanden geleden als Werkvoorbereider in de beveiligingstechniek. Ze is een young professional met een duidelijke visie op haar loopbaan. “Praktisch denken is altijd mijn ding geweest, daarom spreekt de techniek me ontzettend aan. Daarnaast houd ik wel van structuur, waardoor ik zocht naar een baan op kantoor in de werkvoorbereiding. Via Eminent vond ik de perfecte startersfunctie!”

DE THEORIE LIGT ME WAT MINDER
Met haar mbo-diploma Elektrotechniek op zak startte ze een hbo-opleiding waarbij ze werken en leren kon combineren. Het praktijkgedeelte ging perfect, met de theorie had ze wat meer moeite: “Dat ligt me toch wat minder dan de praktijk. Ik besloot te stoppen met mijn studie en op zoek te gaan naar een baan. Online kwam ik al snel bij Eminent terecht.”

VROUW IN DE TECHNIEK
“Ik vond het heel leuk om voor Nadège de juiste baan te vinden. Ik kom niet veel vrouwen tegen in de elektrotechniek. Daarnaast wist ze ook nog eens heel goed wat ze wilde en spraken we uitgebreid over haar toekomstplannen en hoe een baan daarop kon aansluiten”, aldus Jorieke Vale, Adviseur Industrie / Installatietechniek.

Ook Nadège is te spreken over hoe alles gelopen is: “Ik deed een open sollicitatie, na tien minuten belde Jorieke me en binnen een week was alles al rond! Ook nu ik aan het werk ben is het contact met Eminent erg prettig. Ik weet dat ik Jorieke altijd kan bellen als er iets is, dat is fijn.”

SFEER PROEVEN
Jorieke plande voor Nadège kennismakingsgesprekken in bij twee bedrijven. “Dat deed ik niet voor niets. Nadège wist enerzijds heel goed wat ze wel en wat ze niet wilde. Maar omdat het om haar allereerste baan ging, is het altijd goed om sfeer te proeven bij meerdere bedrijven.”

DE JUISTE KEUZE
Na het kennismakingsgesprek bij Voskamp was Nadège eigenlijk al overtuigd. “Het voelde direct goed! Er werd gelijk aangegeven dat ik kon rekenen op goede begeleiding. Ook de sfeer die er op kantoor heerst sprak me ontzettend aan. Het bedrijf is niet te groot en niet te klein. Bij het andere bedrijf waar ik op gesprek ging stond de inhoud van de functie nog niet helemaal vast, wat ik geen prettig idee vond. Daarnaast sprak de sfeer me minder aan. Dit bevestigde voor mij dat de werkvoorbereidersfunctie bij Voskamp de juiste keuze zou zijn.”

AMBITIES
“Werkvoorbereiding wil ik blijven doen!”, is de reactie van Nadège wanneer we haar vragen naar haar ambities. “Hoe langer ik werk, hoe meer ik mijn eigen weg vind in de werkzaamheden en de processen. Kleine projecten plan ik nu bijvoorbeeld al zelf in. Uiteindelijk ga ik werkzaamheden overnemen van de collega waar ik nu veel mee samenwerk. Dat betekent dat ik verantwoordelijk word voor de hele planning en werkvoorbereiding. Een goed vooruitzicht! Ik vind het erg fijn om te merken dat mijn leidinggevende zo veel vertrouwen in mij heeft.”

Ben jij na het verhaal van Nadège benieuwd geworden naar jouw eigen mogelijkheden?

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!