Soft skills gaven de doorslag.

De eerste stap

Eminent was mijn opstap naar de arbeidsmarkt.

Tom volgde de opleiding HBO verpleegkunde en vervolgens de opleiding opzichter groene ruimte. Op het eerste gezicht misschien een weinig voor de hand liggende stap. “Mijn interesse lag altijd al bij biologie, daar zit de overeenkomst”, licht Tom toe. “Ik zag de functie calculator/tekenaar bij een groenbedrijf voorbijkomen, ik belde direct met Robin, adviseur bij Eminent. Ervaring met calculeren had ik namelijk nog niet.”

DE JUISTE MOTIVATIE
“Dat Tom niet beschikte over de gevraagde werkervaring vond ik geen probleem. Ik merkte al snel dat hij iemand is met de juiste motivatie en grote passie voor het groenvak. Dankzij de goede relatie met mijn opdrachtgever kon Tom op gesprek. Ze waren er al snel van overtuigd dat hij de geschikte kandidaat voor de functie is”, aldus Robin.

OPSTAP NAAR DE ARBEIDSMARKT
Het was voor Tom een bewuste keuze om via een bureau op zoek te gaan naar een baan na het afronden van zijn opleiding: “De opstap naar de arbeidsmarkt was voor mij wel een drempel. Voor veel vacatures gold dat ik niet beschikte over de juiste werkervaring, zowel wat betreft functie-inhoud als het aantal jaren werkervaring. Eminent is voor mij echt van toegevoegde waarde geweest. Ze beschikken over een goed netwerk waardoor ze mij precies op de juiste plek gekregen hebben. Ze staren zich niet blind op wat er in een vacature of een cv staat, ze kijken echt naar interesses en ambitie. Een fijne en effectieve manier van werken.”

SOFT SKILLS GEVEN VAKER DE DOORSLAG
Robin sluit zich hierbij aan: “We merken dat er in de markt nog veel gekeken wordt naar het papiertje dat iemand wel of niet heeft. En als je over een bepaald diploma beschikt krijg je direct ook die stempel, terwijl iemand misschien hele andere ambities heeft. De soft skills van onze professionals geven gelukkig steeds vaker de doorslag in onze bemiddeling, daar is Tom een voorbeeld van.”

ONTSPANNEN KENNISMAKING
“Eminent denkt echt met je mee”, vertelt Tom. “Ik kreeg direct duidelijke informatie over de werkwijze. Daarnaast spraken Robin en ik ergens halverwege af voor een kennismakingsgesprek, wat me aardig wat reistijd scheelde. Het gesprek verliep goed, Robin creëerde een ontspannen sfeer. Natuurlijk spraken we over mijn achtergrond en mijn ambities, maar we hebben ook zitten lachen. Doordat alles zo prettig verliep, had ik ook alleen een sollicitatie via Eminent lopen. Ik had het vertrouwen dat zij een passende baan voor me zouden vinden.”

AMBITIES
Tom zit op zijn plek bij onze opdrachtgever, een van de weinige grote groenbedrijven in Nederland. “Ik wilde graag bij een grotere organisatie werken omdat ik graag wil groeien. Hier is er zeker ruimte voor mijn ambities. Ik mag graag alles uitstippelen tot tien jaar verder, maar uiteindelijk rol je ergens in. Waar ik over tien jaar sta hangt ook af van de mogelijkheden en mijn talenten”, aldus Tom. Hij zou op den duur graag nog verder studeren, een studie bedrijfskunde spreekt hem bijvoorbeeld erg aan. “Commercieel denken is in het groenvak niet altijd zo vanzelfsprekend, vaak zijn we vooral bezig met het groen en wat minder met de commerciële kant. Ik geloof dat als ik me echt wil onderscheiden een commercieel diploma een meerwaarde kan zijn.”

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!
Droombaan gevonden

Jouw droombaan wacht op je!

Dankzij ons uitgebreide netwerk binnen de techniek, vinden we altijd de ideale baan voor jou.

*95% van onze kandidaten heeft binnen een maand een nieuwe baan.