De eerste stap binnen mijn carrière.

De eerste stap

Dit bedrijf had ik zelf nooit gevonden.

Sven rondde in september zijn opleiding civiele techniek af, online zocht hij naar een passende functie om de eerste stap binnen zijn carrière te zetten. Via Indeed kwam hij bij Eminent terecht, waarna zijn sollicitatietraject heel snel ging. Binnen een week had hij een baan!

SNEL SOLLICITATIETRAJECT
“Op maandagavond stuurde ik Eminent een mail, dinsdagochtend werd ik al gebeld, woensdag had ik een kennismakingsgesprek waarna ik direct een sollicitatiegesprek had bij WTOP infra B.V. in Nunspeet. De dag erna hoorde ik al dat ik kon startten”, aldus Sven.

Het is belangrijk dat sollicitatietrajecten afgestemd worden op de professional, tijdens het kennismakingsgesprek polste Lars daarom ook hoe voor Sven het ideale traject eruitziet. “Waar de één de vaart er graag in houdt, vindt de ander wat meer tijd juist prettig. De professional moet tijdens het sollicitatietraject de regie kunnen houden. Het mag niet zo zijn dat iemand bijvoorbeeld overmand wordt door de snelheid van een traject en het eigen enthousiasme, wat je bij starters weleens ziet gebeuren. Een goede begeleiding tijdens het sollicitatietraject is daarom ook essentieel”, legt Lars uit.

DE REGIE HOUDEN
Sven herkent dit wel: “Ik heb mezelf wel even afgevraagd of ik ook niet bij andere bedrijven op gesprek moest gaan. Maar het gesprek was super leuk en het bedrijf leek ook goed bij me te passen. Ondanks dat het traject zo snel ging heb ik nooit het gevoel gehad dat ik de regie verloor. Ik heb bewust voor deze functie gekozen, wat een goede keus bleek.”

AANSLUITING OP STUDIE
“Mijn studie was erg breed. In vier jaar tijd heb ik drie vakken over tekenen gehad, wat ik nu dagelijks doe. Tijdens mijn afstudeerstage bij een groot ingenieursbureau heb ik hier gelukkig al wel ervaring in opgedaan, waardoor mijn baan goed aansluit op mijn studie”, vertelt Sven.

Tijdens een eerdere stage draaide Sven in het buitenland mee in ontwerpprocessen voor verschillende disciplines binnen de civiele techniek. “Tijdens deze stage ging ik niet de diepte in, maar begreep ik erna wel hoe ieder specialisme binnen de infra werkt. Ik deed hier veel kennis op”, vult Sven aan.

HET BEDRIJF DAT BIJ ME PAST
Sven werkt bij een klein bedrijf dat gespecialiseerd is in geluidsschermen. “Dit bedrijf had ik zelf nooit gevonden!”, zegt Sven. “Ten eerste zit het in Nunspeet. Goed bereisbaar voor mij, maar hier zou ik zelf niet zo snel zoeken. Daarnaast hadden geluidsschermen me waarschijnlijk niet aangesproken als ik de vacature online gezien had, het klonk in eerste instantie wat saai. Maar dankzij Lars weet ik dat deze schermen met zijn raakvlakken juist heel complex kunnen zijn en de bijbehorende werkzaamheden uitdagend.”

Dankzij de telefonische intake en het persoonlijke kennismakingsgesprek met Sven zag Lars al snel in dat een kleiner bedrijf zoals WTOP infra B.V. goed bij Sven zou passen, dat bleek een schot in de roos. “Het was dus ook niet voor niets dat Eminent juist de wat kleinere bedrijven aan me voorstelde. Ik merk dat ik het prettig vind om in een klein team te werken. Ik word overal bij betrokken, waardoor ik snel leer. Daarnaast kan ik bij iedereen terecht met mijn vragen. Dit is absoluut een mooie start van mijn carrière”, vult Sven aan

Ben jij na het verhaal van Sven benieuwd geworden naar jouw eigen mogelijkheden?

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!