De stap van buiten naar binnen.

De juiste ondersteuning

De stap van buiten naar binnen.

Weet je dat je een stap wilt zetten in jouw carrière, maar ben je nog zoekend naar hoe je dit het beste kunt aanpakken? Je bent niet de enige! Dit gold bijvoorbeeld ook voor Cor, een ervaren servicetechnicus binnen de sprinklertechniek met een VSI-A en VSI-B diploma op zak en met de ambitie om engineer te worden.

EEN GROOT VERSCHIL
Het verschil tussen buitendienstmonteur en werken op kantoor is groot. Cor wilde dan ook zeker weten dat hij de juiste stap zou zetten en zocht contact met Eminent. Met de juiste begeleiding heeft hij zijn ambitie waar kunnen maken. Na een ontwikkeltraject van twee jaar via Eminent heeft Cor nu een vaste baan als engineer.

VERTROUWEN IN DE BASIS
Cor wist al langere tijd dat hij een andere wending wilde geven aan zijn loopbaan, maar de knoop daadwerkelijk doorhakken bleek lastig. “Ik raakte in gesprek met Jorieke en zij dacht met mij mee op basis van mijn wensen en gaf me het zetje dat ik nodig had”, legt Cor uit. “Jorieke is echt een mensenmens. Ze weet zonder dat je het uit hoeft te spreken hoe je je voelt, ze prikt overal doorheen. Het gevoel van vertrouwen is groot, dat is voor mij de basis voor een goede samenwerking. Daarnaast vind ik haar manier van werken erg prettig.”

DE REGIE HOUDEN
Eén van de dingen die we binnen Eminent belangrijk vinden is dat professionals altijd de regie houden. Dat zie je ook terug in de werkwijze van Jorieke: “Mijn gespreksstijl is ontspannen en gericht op de professional. Ik probeer eerst het ijs te breken en laat vervolgens de professional aan het woord en achterhaal wat hem of haar drijft. Dankzij mijn kennis van de branche kan ik op niveau met hen sparren en hen direct adviseren over interessante opties en mogelijkheden. Ik vind het belangrijk om daarbij een vertrouwensband op te bouwen, altijd oprecht te blijven en het belang van de professional voorop te stellen. Zo ook bij Cor. Ik weet wat hem drijft en wat hij belangrijk vindt. Op basis daarvan vonden we de juiste baan bij de juiste organisatie waar hij zich verder kan ontplooien.”

DE REIS IS MINSTENS ZO BELANGRIJK ALS HET DOEL
Al snel kon Cor aan de slag bij een van de opdrachtgevers van Eminent. “Hier heb ik mijn eerste ervaring opgedaan als tekenaar/werkvoorbereider en veel geleerd, maar ik wist dat ik meer in mijn mars had”, aldus Cor. “Hij is iemand die goed weet wat hij wil. Na een aantal gesprekken zijn we concreet op zoek gegaan naar een volgende stap om zijn ambitie te realiseren. En die bleek meteen raak”, legt Jorieke uit. Cor kon starten bij De Groot Installatiegroep, waar hij als engineer volledig op zijn plek zit. Cor: “De reis is minstens zo belangrijk als het doel. Ik heb tijdens deze reis veel geleerd en ik heb de gelegenheid gekregen om mezelf te ontplooien.”

ALTIJD EEN BACK-UP
Juist omdat Cor een stap zette naar een voor hem totaal nieuwe werkomgeving dan hij gewend was, koos hij er bewust voor om samen te werken met een detacheringsorganisatie zoals Eminent: “Al was ik niet gelijk overtuigd van detachering hoor, ik had er mijn twijfels over. Maar ik wilde een back-up hebben omdat ik totaal wat anders ging doen. Eminent heeft een groot netwerk, dat voelt goed wanneer je zo’n stap in je carrière zet. Als het niet de juiste stap zou blijken, weet je dat er mensen zijn die je kunnen ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan. En dat is gebleken! Na op een hele fijne manier via Eminent gewerkt te hebben, kreeg ik door De Groot Installatiegroep een vast contract aangeboden.”

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!