De carrièreswitch van Anne Hussaarts.

Van defensie naar techniek.

Anne Hussaarts (33) begon haar carrière met een technische opleiding op de middelbare school, maar haar interesse lag altijd al bij defensie. Helaas werd haar droom om bij de luchtmobiele eenheid te werken verstoord door een blessure.

Anne zocht verder en vond tijdelijk werk via een uitzendbureau en daar ontdekte ze haar passie voor de zorg. Ze volgde verschillende opleidingen en stages maar uiteindelijk bleek de zorg toch niet dé branche voor haar. Toen besloot Anne dat het tijd was om het roer om te gooien.

Samen met Eminent nieuwe mogelijkheden ontdekken

In haar zoektocht naar ‘wat nu?’, vond Anne een artikel van Eminent over werken in de techniek zonder diploma. Dit inspireerde haar om haar technische interesse te volgen en een nieuwe carrière te beginnen. “Wat mij aansprak in het artikel was sowieso de mogelijkheid om zonder diploma ergens aan de bak te kunnen. Heel vaak als je geen diploma ergens hebt, dan hoef je niet eens te solliciteren. Dus dat was voor mij al een belangrijke eye-opener.”

Ze nam contact op met Eminent en werd gebeld door Jasper. Ze ontmoette Jasper vervolgens persoonlijk op het hoofdkantoor van Eminent in Apeldoorn, waar ze een fijn gesprek had. Jasper hielp haar met het verhelderen van haar wensen en ambities.

Vervolgens hebben ze samen een functieprofiel gesteld en heeft Jasper haar voorgesteld bij enkele potentiële werkgevers. Anne herinnert zich het moment van opwinding toen Jasper aankondigde: “Je mag bij Van Voskuilen langs voor een gesprek.” Dit betekende het begin van een nieuwe carrière stap voor Anne in de technische sector.

Een nieuwe start in de techniek bij Van Voskuilen

Anne’s eerste ontmoeting met Van Voskuilen was heel informeel. Nieuwsgierig als ze was, zocht ze naar informatie op YouTube en Google en stuitte op een filmpje van een medewerker van Van Voskuilen met een vergelijkbare achtergrond.

Het gesprek bij Van Voskuilen voelde totaal anders dan wat ze gewend was, vooral in vergelijking met de formele selectiecommissies bij eerdere werkgevers. Anne vertelt: “Hier hebben ze gewoon een heel rustig gesprek. Eerst over wie je bent, waar je vandaan komt, en daarna pas over je werkervaring en waarom je geïnteresseerd bent in de functie.” Tijdens haar meeloopdag kreeg Anne vervolgens een dieper inzicht in de werkvoorbereiding en de dynamiek van het team, zowel binnen als buiten op locatie. 

De informele en persoonlijke aanpak van Van Voskuilen, samen met de gelegenheid om het werk daadwerkelijk te ervaren, resulteerde in een perfecte match. Een maand na haar bezoek begon Anne aan haar nieuwe carrière. 

Anne vertelt over de diversiteit in haar rol bij Van Voskuilen. Haar rol omvat projectbeheer, communicatie met opdrachtgevers zoals netbeheerders en waterbedrijven, afstemming met uitvoerders en soms coördinatie met derde partijen zoals verkeersregelaars. Deze afwisseling maakt haar functie uitdagend en boeiend.

Een persoonlijke aanpak bij Van Voskuilen

Anne is zeer te spreken over de aanpak van Van Voskuilen, die haar goed begeleidde met een inwerkprogramma:

“Ik moet zeggen dat ze dat hier bij Van Voskuilen ook heel goed hebben aangepakt. Ze hadden van tevoren al een heel inwerkschema gemaakt. Waarbij ik een paar dagen meeliep met de werkvoorbereiding – waar ik ook ingewerkt werd – maar ook een paar dagen met een uitvoerder op pad ging. Hoe ziet het er buiten uit en wat bespreek je daar. Als ze het over vaktermen hebben, wat wordt er nou eigenlijk mee bedoeld? Ik ben in een aantal ploegen mee geweest: gewoon schop in de grond en werken. Dan krijg je echt een beeld van het complete bedrijf. Niet alleen van jouw eigen werkzaamheden, maar van alles wat erbij komt kijken.”

De diversiteit en mogelijkheden in de Technische Sector

Anne is ook enthousiast over de diversiteit van haar collega’s. Ze zegt: “Hier op de vestiging lopen er heel veel mensen rond die ook een andere achtergrond dan techniek hebben.”

Anne begrijpt de zorgen van werkgevers over zij-instromers, gezien de totaal andere ervaring die zij meebrengen. Maar ze benadrukt ook de waarde van frisse perspectieven: “Aan de andere kant denk ik ook dat zo iemand juist weer een frisse blik op zaken kan werpen. Want iemand die uit een compleet ander werkveld komt, heeft juist ook weer een compleet andere blik op dingen. En juist dat kan ook wel goede effecten op de werkvloer hebben.”

Ze waardeert daarin de benadering van algemeen directeur Albèr van Ee: “Wat ik ook merk bij Van Voskuilen en wat ook de directeur Albert verkondigt, is dat ze juist veel meer willen kijken naar de persoon an sich dan het stuk kwalificatie. Je kunt iedereen alles leren. Als zij interesse hebben en de juiste persoonlijke mindset zeg maar, dan kom je er wel.”

Doorgroeien
Anne heeft ook mooie ambities voor de toekomst: “Ik heb een gesprek gehad met mijn leidinggevende om te kijken of ik de overstap kan maken naar de functie van engineer. Dat lijkt me toch leuk. Ik wil toch wat verder de techniek in en dingen verder uitpluizen.”

Anne moedigt iedereen aan om vooral buiten de gebaande paden te denken: “Durf om echt buiten je hokje te denken. Think outside the box. Dat gaat je echt zoveel brengen als je die stap durft te zetten.” Ze benadrukt de waarde van het nemen van die uitdagende stap en de mogelijke groei die dit met zich meebrengt.

“Zeker in techniek is er heel veel mogelijk. Als je bereidt bent door te leren en je kennis te verbreden, dan is er altijd wat mogelijk. Zeker bij een bedrijf als Van Voskuilen, wat erop gericht is om mensen juist door te laten stromen en door te laten ontwikkelen. En nou ja, we hebben een paar voorbeelden beneden lopen, die waren monteurs en die zijn nu uitvoerders. Dus het is echt mogelijk. Maar je moet wel willen.“

Kansen in de techniek met Eminent

Dit verhaal van Anne toont aan hoe zij – dankzij de ondersteuning van Eminent en de open houding van Van Voskuilen –  met succes de overstap maakte naar de technische sector. Het verhaal van Anne bij Van Voskuilen laat zien dat zij-instromers een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan technische bedrijven en dat motivatie en de juiste persoonlijke mindset belangrijker zijn dan strikte kwalificaties.

Overweeg je ook om de overstap te maken naar de technische sector? Bij Eminent helpen we je om jouw mogelijkheden te verkennen en je carrière in de techniek te starten.

 

 

Match CV

Carriére advies

Wie ben jij? Wat past bij jou? Bij welk (type) bedrijf en in welke functie kom jij het beste tot je recht? En hoe kunnen de stappen in jouw loopbaan eruit zien? Daar denken wij graag over mee en geven jou daarin advies! Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter zodat we meer over jou te weten komen en we samen met jou aan de slag kunnen gaan in het waarmaken van jouw ambities!

Laat onze adviseurs en onze data het werk doen door hieronder je CV te matchen of je LinkedIn-profiel te delen. Liever direct persoonlijk contact? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Gerelateerde artikelen.

Salaris werktuigbouwkundig ingenieur

Salaris Werktuigbouwkundig Ingenieur: Feiten, Cijfers en Toekomstperspectief

salaris hoofd technische dienst

Salaris Hoofd Technische Dienst: Feiten, Cijfers en Toekomstperspectief

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!