Total Solution klimaatoplossing voor nieuwbouw Eminent Groep.

Total Solution klimaatoplossing voor nieuwbouw Eminent Groep.

Het nieuwe bedrijfspand van Eminent Groep, detacheerder en werving- en selectiebureau voor hoger opgeleid technisch personeel, valt op door de mooie mix van moderne architectuur en klassieke elementen. Het pand op voormalig Philips-terrein FizzionParc in Apeldoorn, met een bruto vloeroppervlak van circa 700 m², biedt onderdak aan diverse kantoor- en vergaderruimtes, een kantoortuin, een grote kantine en een dakterras.

Het kantoorpand kenmerkt zich door veel open ruimtes, transparantie en licht, onder andere als gevolg van twee grote glasgevels én een vide middenin het pand. De installaties zijn zoveel mogelijk in het zicht gelaten, waarmee het hoofdkantoor perfect aansluit bij haar doelgroep. “Bij de bouw is optimaal rekening gehouden met duurzaamheid én een optimaal werkcomfort”, vertelt Jan Wacht, directeur van Eminent Groep. “Waar in ons oude pand radiatoren regelmatig zorgden voor discomfort, is dat in de nieuwe situatie definitief verleden tijd.”

HEAT RECOVERY
Voor de klimatisering van het pand is bewust gekozen voor een systeem zonder fossiele brandstoffen; een total solution oplossing waarin verwarming, koeling en ventilatie worden gecombineerd, inclusief de bijbehorende regeling. “Gekozen is voor ons VRV IV heat recovery warmtepompsysteem, waarin drie revolutionaire innovaties worden gecombineerd”, vertelt Martijn Giesbertsen, Sales Engineer bij Daikin Airconditioning Nederland BV, wereldwijd specialist in verwarmen en koelen. “En waarmee we laten zien dat relatief eenvoudig een zeer duurzaam kantoorgebouw kan worden gerealiseerd, waarbij energiebesparing en comfortverhoging hand-in-hand gaan.” Met het systeem kunnen alle Eminent werknemers iedere ruimte afzonderlijk koelen of verwarmen, vertelt hij. “Zo wordt voor iedere werknemer een perfect werkklimaat gecreëerd, waarbij heat recovery efficiënt warmte en koude tussen de verschillende ruimtes uitwisselt. Waarmee tot vijftien procent meer rendement kan worden behaald.”

VARIABELE VERDAMPINGTEMPERATUUR
Extra rendement en comfort wordt behaald dankzij een revolutionaire variabele temperatuurtechnologie, waarbij de VRV IV heat recovery de koudemiddeltemperatuur én het volume steevast aanpast aan de klimaatvereisten in het gebouw, vertelt Giesbertsen. “Waardoor continu een optimaal seizoenrendement wordt gerealiseerd. Met niet alleen een rendementsverhoging van 28 procent, maar ook een verbeterd comfort als resultaat. Doordat het koudemiddel op een hogere temperatuur wordt ingeblazen, worden tochtklachten voorkomen.”

INTELLIGENTE TOUCH MANAGER
De intelligente Touch Manager van Daikin – een mini-gebouwbeheersysteem –biedt optimale energiebeheermogelijkheden, vertelt hij, waarbij verwarming, koeling en ventilatie middels één regeling beheerd en beheerst kunnen worden. “Zowel lokaal, via bedienpanelen op de wand als decentraal, middels een webinterface.”

Als afgiftesysteem is gekozen voor vloerverwarming. Koeling geschiedt via de lucht, waarvoor op elke verdieping cassette-units zijn geplaatst die tevens dienstdoen als bijverwarming. “In de kantoorruimtes is Daikin cassettemodel Fully Flat geplaatst, in de kantoortuin op de eerste verdieping is gekozen voor cassettemodel Roundflow”, vertelt Giesbertsen. “Uniek aan deze cassettes is dat ze 360˚ uitblazen, waar collegasystemen dit vierzijdig doen. Een betere luchtverdeling in de ruimte én minder hoge luchtsnelheden zijn het resultaat, waardoor meer comfort wordt ervaren.”

PRIJS-KWALITEIT
Begin dit jaar heeft Eminent Groep het pand in gebruik genomen. De officiële opening staat gepland voor komende zomer. Jan Wacht is zeer te spreken over de installatie. “We hebben specifiek voor Daikin gekozen, omdat dit het nummer één merk in verwarmen en koelen is”, vertelt hij. “Via mijn netwerk kwam ik in contact met Martijn Giesbertsen, die op basis van onze wensen, eisen én beschikbare budget een aanbieding heeft gedaan, waar wij ons zeer goed in konden vinden. Ik ben ervan overtuigd dat wij met dit systeem de beste prijs-kwaliteitverhouding in handen hebben.” Het VRV IV heat recovery is op aanbeveling van Daikin geïnstalleerd door MUR Conditioning, die ook een zeer goede dienst heeft bewezen. “De installatie – volledig in het zicht – zorgt niet alleen voor optimaal comfort, maar is tevens een visitekaartje voor ons bedrijf.”

Match CV

Carriére advies

Wie ben jij? Wat past bij jou? Bij welk (type) bedrijf en in welke functie kom jij het beste tot je recht? En hoe kunnen de stappen in jouw loopbaan eruit zien? Daar denken wij graag over mee en geven jou daarin advies! Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter zodat we meer over jou te weten komen en we samen met jou aan de slag kunnen gaan in het waarmaken van jouw ambities!

Laat onze adviseurs en onze data het werk doen door hieronder je CV te matchen of je LinkedIn-profiel te delen. Liever direct persoonlijk contact? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Gerelateerde artikelen.

ZZP opdrachten overheid

Via defensie en de zorg naar techniek – de carrière switch van Anne Hussaarts

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!