Succesvol solliciteren.

Succesvol solliciteren.

Solliciteren is vaak niet iets wat je met plezier doet. Jammer eigenlijk, want het is de start van een nieuwe uitdaging. Een uitdaging waar je misschien al lang naar op zoek bent, een uitdaging die nieuwe mogelijkheden biedt. Misschien zelfs wel dé sollicitatie die leidt naar jouw droombaan! Dat betekent dat je goed voorbereid voor de dag wilt komen en een verpletterende indruk wilt maken. Bij Eminent begrijpen we dat als geen ander en daar helpen we je dan ook graag bij! Met praktische sollicitatietips waar je direct mee aan de slag kunt. Veel sollicitatieplezier!

BEGIN BIJ HET BEGIN

Wij bemiddelen technisch talent. Maar daar blijft het niet bij. We vinden het belangrijk dat jij kunt groeien, dat jij je verder kunt ontwikkelen en het uiterste uit jouw nieuwe baan kunt halen. Daarom zoeken we voor jou niet zomaar een baan, maar een baan die perfect bij jou past. Bij een bedrijf waar jij je thuis voelt en waar jij het verschil kunt maken.

WEES KRITISCH

Van ons mag je verwachten dat we kritisch zijn. De match moet perfect zijn, want alleen dan kun jij uitblinken in jouw functie. Maar we verwachten ook van jou dat jij kritisch bent. Zo vinden we samen jouw droombaan en leggen we de basis voor succes. En wanneer we een passende vacature hebben gevonden, dan begint het sollicitatiefeest pas echt. Dan is het tijd om te laten zien wie jij bent, wat je in huis hebt en hoe jij het verschil kunt maken.

Wees voorbereid.

Wanneer we voor jou de juiste vacature hebben gevonden, kun jij je voorbereiden op een kennismaking bij onze klant. Voor een goede indruk krijg je maar één kans. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een gesprekspartner in de beginfase van een gesprek beslist of hij/zij iemand aanneemt of niet. Daarom geven we jou graag een aantal tips om een onvergetelijke indruk te maken.

MAAK EEN VERPLETTERENDE INDRUK TIJDENS JOUW SOLLICIATIE!

EEN GOEDE VOORBEREIDING

Jouw potentiële werkgever vraagt jou ongetwijfeld het hemd van het lijf, maar verwacht ook dat jij zelf met vragen komt. Sterker nog, dit wordt zeer op prijs gesteld. Bedenk dus van tevoren wat je wilt weten over de functie, de organisatie, de werkzaamheden en de perspectieven. Noteer jouw vragen bijvoorbeeld in een notitieboekje of op je iPad en neem deze mee. Zo ziet jouw gesprekspartner dat je goed bent voorbereid.

NOEM PRAKTIJKVOORBEELDEN

Jij bent goed in wat je doet! Zorg dat je je capaciteiten, kwaliteiten en vaardigheden kunt benoemen en maak een doorvertaling naar de functie waarop je solliciteert. Noem niet alleen de aspecten waarin jij uitblinkt, maar vertel dit aan de hand van relevante praktijkvoorbeelden.

WEET WAT JE WILT

Wat zijn jouw verwachtingen? Bedenk voor jezelf wat je met de functie wilt, wat voor jou de uitdagingen zijn en wat je verwacht te leren. Wanneer je weet wat je wilt, sta je steviger in je schoenen. Ook kun je tijdens het gesprek beter bepalen of de functie echt bij je past. Begin tijdens het eerste gesprek niet over arbeidsvoorwaarden. Dat komt in het algemeen tijdens een volgend gesprek aan bod.

DE ONLINE JIJ

Bedenk goed wat je online doet. Jouw potentiële werkgever zoekt je ongetwijfeld op. Zet dus niet zomaar alles wat je in het weekend doet op Facebook of Instagram. Plaats alleen dingen die aansluiten bij hoe jij wilt dat potentiële werkgevers jou zien. Werk ook je LinkedIn profiel bij.

KOM OP TIJD

Te laat komen is uit den boze, maar wanneer je 20 minuten te vroeg komt wordt dat vaak ook niet gewaardeerd. Zorg dat je weet waar je het bedrijf kunt vinden en zorg dat je netjes op tijd bent. Kom je met het openbaar vervoer? Zoek dan van tevoren uit hoe laat de bus, tram of trein vertrekt. Kom je met de auto? Zoek dan alvast uit waar je kunt parkeren.

 

DE EERSTE INDRUK

Je sollicitatie begint zodra je bij een bedrijf binnenstapt. Zorg dat je de naam weet van degene met wie je het gesprek hebt. Vaak meldt de receptioniste dat je er bent. Het is niet ongebruikelijk dat je gesprekspartner aan hem/haar vraagt wat zijn/haar eerste indruk is. Wees energiek en enthousiast. Hiermee zet je direct de toon en laat je blijken dat je voor de volle 100% voor deze functie gaat. Let ook op een actieve lichaamstaal. Kijk je gesprekspartner aan en zit rechtop.

Match CV

Carriére advies

Wie ben jij? Wat past bij jou? Bij welk (type) bedrijf en in welke functie kom jij het beste tot je recht? En hoe kunnen de stappen in jouw loopbaan eruit zien? Daar denken wij graag over mee en geven jou daarin advies! Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter zodat we meer over jou te weten komen en we samen met jou aan de slag kunnen gaan in het waarmaken van jouw ambities!

Laat onze adviseurs en onze data het werk doen door hieronder je CV te matchen of je LinkedIn-profiel te delen. Liever direct persoonlijk contact? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Gerelateerde artikelen.

ZZP opdrachten overheid

Via defensie en de zorg naar techniek – de carrière switch van Anne Hussaarts

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!