Doorgroeien bij Eminent in de praktijk.

Doorgroeien bij Eminent in de partijk.

Vorig jaar rond deze tijd groeide Filip vanuit zijn adviseursrol door naar senior adviseur. In minder dan een jaar maakte hij de volgende mooie stap binnen Eminent. Hij groeide door naar sales manager. Filip is ambitieus en daar maakte hij nooit een geheim van. Juist die werkmentaliteit en zijn ambitieuze karakter brachten hem waar hij nu staat. Hij vertelt wat doorgroeien bij Eminent in de praktijk betekent.

Je bent goed op stoom! Hoe groeide jij in minder dan een jaar door naar sales manager?
“De stap naar sales manager kwam eerlijk gezegd onverwachts. Ik zat er lekker in, de resultaten waren goed. Dat ik te horen kreeg dat ik het verdiende om nu een stap te zetten is het mooiste compliment dat ik kon krijgen! Wanneer je binnen Eminent iets wilt is er alle ruimte om dat te doen, maar je moet wel zélf het initiatief nemen. Zelfstandigheid en vrijheid is typisch Eminent. Als adviseur run je echt je eigen toko, op je eigen manier. Wanneer dat lekker loopt kun je andere projecten oppakken en kun je de stappen zetten binnen de organisatie.”

‘Van jacht naar avontuur’, zo beschrijf je de overstap van (senior) adviseur naar sales manager. Leg eens uit?
“Op het moment dat ik werkte als adviseur was mijn doel heel concreet. Ik wilde doorgroeien naar de senior functie binnen Eminent, daar werkte ik naartoe. Nu is dat anders. Het is minder een jacht en meer een groot avontuur, met veel facetten die juist niet concreet zijn. Het is aan mij om hier invulling aan te geven. Dat past bij me. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden, daar krijg ik nu nog meer ruimte voor.”

Wat gaat de rol van sales manager voor jou exact inhouden?
“Door samen te werken met een e-recruiter kan ik meer tijd en aandacht besteden aan de relaties met opdrachtgevers en het aanboren van nieuwe relaties. Daarnaast behoort een stuk cultuurbewaking ook bij de rol van sales manager. Alle neuzen dezelfde kant op en samen werken op de bevlogen Eminent manier. Daarnaast ontstaat er ruimte voor leiderschapsprojecten.”

De leiderschapsprojecten zijn nieuw voor je, hoe kijk je hier tegenaan?
“Deze projecten zijn dat extra stukje wat bij de functie hoort dat echt goed bij je moet passen. Eén van mijn collega’s vindt het bijvoorbeeld leuk om opleidingstrajecten met klanten te onderzoeken en vorm te geven. Ik krijg energie van het uitbreiden van business, daar zijn mijn projecten op gericht. Ik vind het mooi dat het echt maatwerk is.”

Waarom is de functie jou op het lijf geschreven?
“De mate van zelfstandigheid is wat goed bij me past. Op zoek kunnen gaan naar nieuwe kansen, ambities van het team en de organisatie waarmaken. Samen keihard werken en datgene doen waar we goed in zijn en waar we zoveel energie van krijgen. Ik heb een bedrijfskundige achtergrond en dat kan ik nu goed kwijt in deze functie. Ik barst van de ambitie, daar ben ik altijd duidelijk in geweest. Dat kan ik wel hard roepen, maar dan moet ik het natuurlijk ook waarmaken. Dat is wat ik nu aan het doen ben, samen met mijn team. En dat is een avontuur dat ons ver gaat brengen.”

Wat maakt deze functie binnen Eminent zo aantrekkelijk?
“Eminent is een vrij platte organisatie. Ik zit dus geregeld bij de directie aan tafel en krijg de mogelijkheid om mee te denken over beleid. Binnen grotere organisaties komt er denk ik veel managen en delegeren kijken bij een dergelijke functie, dat is bij Eminent niet het geval. Gelukkig niet, want dat zou ook echt een domper zijn geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling. De functie geeft me juist ontzettend veel energie! Maar dat geldt niet alleen voor mijn functie. Ook wanneer je als adviseur of senior adviseur werkt kun je rekenen op veel vrijheid in je functie. Dat is één van de dingen die werken bij Eminent zo prettig maakt.”

Match CV

Carriére advies

Wie ben jij? Wat past bij jou? Bij welk (type) bedrijf en in welke functie kom jij het beste tot je recht? En hoe kunnen de stappen in jouw loopbaan eruit zien? Daar denken wij graag over mee en geven jou daarin advies! Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter zodat we meer over jou te weten komen en we samen met jou aan de slag kunnen gaan in het waarmaken van jouw ambities!

Laat onze adviseurs en onze data het werk doen door hieronder je CV te matchen of je LinkedIn-profiel te delen. Liever direct persoonlijk contact? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Gerelateerde artikelen.

projectleider installatietechniek

Alles over de functie Projectleider Installatietechniek

Engineer installatietechniek

Ontdek de veelzijdige functie van Engineer installatietechniek

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!