Blijf in balans.

Blijf in balans.

Stress is waarschijnlijk nog nooit zo actueel geweest als dit jaar. Dat geldt misschien in het bijzonder voor het thema tijdens de Week van de Werkstress: blijf in balans! Er wordt veel van werkgevers en werknemers gevraagd, zowel op het gebied van werk als privé. Volgens TNO heeft maar liefst 44% van de werknemers behoefte aan aanvullende oplossingen voor werkstress.

EFFECTEN VAN THUISWERKEN

Alle ballen hooghouden kreeg voor veel thuiswerkers nog weer een hele andere dimensie. Volgens TNO heeft 12% van de thuiswerkers bijvoorbeeld moeite om zich te concentreren, dit is twee keer zo vaak als mensen die op locatie werken. “Maatregelen om werkstress en uitval tegen te gaan blijven dus hard nodig, zeker nu de werk- en leefsituatie voor veel mensen als gevolg van de coronacrisis zo drastisch gewijzigd is”, stelt Dorothé van den Aker die namens OVAL de landelijke Week van de Werkstress coördineert.

ZOEK DE VERBINDING

Daar sluit Carmen van der Hooft, HR manager bij Eminent zich bij aan: “We investeerden altijd al in duurzame relaties en duurzame inzetbaarheid. Dat betekent dat nauw contact houden met onze professionals en opdrachtgevers ontzettend belangrijk is. Tijdens deze coronacrisis willen we extra in verbinding blijven. Onze adviseurs moesten hun draai vinden op hun thuiskantoor en voor een deel van onze professionals – die op detacheringsbasis werken bij onze opdrachtgevers – veranderde er ook veel. De impact van thuiswerken of plots op zoek moeten naar een andere baan kan ontzettend groot zijn. Alleen door echt goed in contact te staan kun je grip houden op de situatie en preventief op zoek gaan naar oplossingen. Natuurlijk spelen er ook andere factoren mee, maar vooral die individuele betrokkenheid is onmisbaar.”

Belangrijke thema's.

Grip houden op het werkgeluk van mensen is één van de thema’s tijdens de week van de werkstress. Maar ook focus, samenwerking, ontwikkeling en creativiteit zijn thema’s die een belangrijke rol spelen bij het wel of niet ervaren van werkstress of juist van werkgeluk. Alles draait om balans, de juiste balans. “Op deze thema’s worden we als werkgever momenteel flink uitgedaagd!”, aldus Carmen.

“Alles is redelijk functioneel geworden om bedrijven draaiende te houden. Doordat mensen veelal vanuit huis werken is het soms lastig om hen als werkgever op de juiste manier te prikkelen op basis van deze thema’s, de thema’s waar ze werkgeluk uit halen. Juist omdat we als organisatie zo gericht zijn op duurzame werkrelaties, zijn het behouden van werkgeluk en een gezonde balans thema’s waar we bovenop zitten. De betrokkenheid is groot, de bevlogenheid moeten we er met elkaar in deze tijd in zien te houden. Weet waar het hart van medewerkers sneller van gaat kloppen en probeer het daar te zoeken en het verschil te maken voor je medewerkers.”

Match CV

Carriére advies

Wie ben jij? Wat past bij jou? Bij welk (type) bedrijf en in welke functie kom jij het beste tot je recht? En hoe kunnen de stappen in jouw loopbaan eruit zien? Daar denken wij graag over mee en geven jou daarin advies! Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter zodat we meer over jou te weten komen en we samen met jou aan de slag kunnen gaan in het waarmaken van jouw ambities!

Laat onze adviseurs en onze data het werk doen door hieronder je CV te matchen of je LinkedIn-profiel te delen. Liever direct persoonlijk contact? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Gerelateerde artikelen.

werken in de bouw

Technolische trends: hoe de toekomst van werken in de bouw er voor jou uit kan zien?

tot welke temperatuur mag je werken in de bouw

Werk je in extreme temperaturen in de bouw: de regels op een rijtje (en tips)

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!