Adviseurs weer adviseurs laten zijn.

Adviseurs weer adviseurs laten zijn.

Bij Eminent begrijpen we als geen ander dat we niet stil kunnen blijven staan. We zijn continu in beweging om onze dienstverlening te blijven optimaliseren. Om systemen slimmer en efficiënter te laten werken, om adviseurs het uiterste uit hun functie te laten halen, maar vooral om ambities waar te maken. Daarin is voor kunstmatige intelligentie (AI) binnen Eminent in de nabije toekomst een grote rol weggelegd. Collega Mark van Oort – ICT Service Manager bij Eminent – stond te springen om hiermee aan de slag te gaan. Sterker nog, hij zat hier al vanaf zijn tiende op te wachten. Zijn visie? Dankzij AI kunnen adviseurs bij Eminent weer adviseurs zijn.
Het is voor mij een droom die uitkomt! Ik wacht al letterlijk vanaf mijn tiende op dit moment. Films als The Terminator hebben mij geïnspireerd om te gaan programmeren. Mijn hele leven liep ik voorop met IT-weetjes en slimmigheidjes, ik had altijd duidelijk voor ogen welke IT-elementen ooit nog gebouwd moesten worden. Maar nu apps in groten getale ontwikkeld worden en daarbij flink wat IT gebruikt wordt, word ik tegenwoordig zelf soms verrast door de inventiviteit van apps. Ik denk niet meer zo vaak ‘dit had ik vijf jaar geleden al bedacht’. Dat is een positief iets, dit betekent dat er alsmaar meer mogelijk is en mogelijk wordt. Er komen steeds meer slimme apps en iedereen is ineens IT-er. Het begint nu écht leuk te worden. ‘Alles kan’ wordt werkelijkheid. De ontwikkelingen gaan razendsnel, dat is voor mij natuurlijk een walhalla. Dat het verkennen en toepassen van kunstmatige intelligentie nu tot mijn dagelijkse werkzaamheden behoort maakt mijn functie bij Eminent nog beter dan dat ‘ie al was!

STILSTAAN IS GEEN OPTIE
Jaren geleden zat ik naast mannen van 60 met lange baarden naar grijze machines te kijken en duurde het tijden voordat je iets geprogrammeerd had. Daar kun je je nu bijna niets meer bij voorstellen. Juist omdat alles snel – en binnenkort nog veel sneller – gaat, wil je de boot niet missen. Dit is gelukkig iets wat Jan Wacht, Directeur bij Eminent, als geen ander begrijpt. Stil blijven staan is geen optie. Dat opende voor mij een tijdje geleden de deur om met AI aan de slag te gaan. Wat start bij het onderzoeken hoe AI een toegevoegde waarde kan leveren bij het waarmaken van ambities, leidt uiteindelijk tot een vernieuwende werkwijze waarin een belangrijke rol is weggelegd voor AI.

Het begint bij een goede opvoeding.

Een AI-systeem is eigenlijk net een kind. Die is in het begin ook volledig blanco en moet opgevoed worden. Een goede opvoeding is ontzettend belangrijk en geeft je als mens een gedegen basis mee. Dat geldt ook voor AI. Het systeem moet gevoed worden, het leert continu. Daar starten we dan ook mee. Ik krijg de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van een effectief AI-systeem voor Eminent. Een slim systeem dat de adviseurs ondersteunt bij de core van hun functie: het matchen. We leren het systeem wat steengoede of juist uitermate slechte matches zijn. Dan hebben we het niet alleen over het werken met harde criteria, juist de soft skills zijn voor ons als detacheerder belangrijk. Vooral omdat we geloven in het samen waarmaken van ambities. Dromen, ambities en persoonlijke kwaliteiten maken een professional uniek. Onze adviseurs voeren inhoudelijke gesprekken met professionals en opdrachtgevers, waarbij regelmatig de soft skills zorgen voor de perfecte match. Daar moet het AI-systeem dan ook rekening mee gaan houden. Het kost tijd om het systeem zo slim te maken, daarvoor moet het letterlijk aanschuiven bij gesprekken die onze adviseurs voeren en feedback ontvangen.

HET BLIJFT NIET BIJ TOEKOMSTMUZIEK
Ik ben er heilig van overtuigd dat AI ons werk zal verrijken, dat het deuren opent. Het zal onze adviseurs niet alleen ondersteunen in hun werk, AI laat adviseurs weer écht adviseurs zijn. Door hen het matchen gedeeltelijk of volledig uit handen te nemen, kunnen zij meer tijd besteden aan hun professionals en opdrachtgevers. Sterker nog, zij zullen hun handen meer dan vol hebben aan het opvolgen van de matches die ons AI-systeem zal realiseren! Ik verwacht dan ook dat ons team in omvang en prestaties alleen maar zal groeien. Het AI-systeem zal veel sneller verbindingen kunnen maken dan wanneer we dat handmatig doen. Dit betekent dat we in kortere tijd veel meer succesvolle matches kunnen realiseren. En die moeten natuurlijk allemaal opgevolgd worden, waardoor ik ongetwijfeld veel nieuwe collega’s mag verwelkomen. Wat we bij Eminent doen is mensenwerk. Daar gaat AI geen afbreuk aan doen. We gaan het systeem met z’n allen zo goed trainen dat het feilloos ‘aanvoelt’ hoe het de juiste match kan realiseren, juist door te kijken naar soft skills. Dit is nu nog goed klinkende toekomstmuziek, maar binnen afzienbare tijd wordt het realiteit. Vooral nu de ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen. Kom maar op zou ik zeggen!

Kunstmatige intelligentie is één van de innovatieprojecten waar Mark binnen Eminent aan werkt om adviseurs te ondersteunen en te motiveren het uiterste uit hun functie te halen en om samen met professionals en opdrachtgevers ambities waar te maken. Meer weten over de visie van Eminent op matching en AI? Neem dan contact op met Jan Wacht: 06 290 558 37, j.wacht@eminentgroep.nl.

Match CV

Carriére advies

Wie ben jij? Wat past bij jou? Bij welk (type) bedrijf en in welke functie kom jij het beste tot je recht? En hoe kunnen de stappen in jouw loopbaan eruit zien? Daar denken wij graag over mee en geven jou daarin advies! Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter zodat we meer over jou te weten komen en we samen met jou aan de slag kunnen gaan in het waarmaken van jouw ambities!

Laat onze adviseurs en onze data het werk doen door hieronder je CV te matchen of je LinkedIn-profiel te delen. Liever direct persoonlijk contact? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Gerelateerde artikelen.

ZZP opdrachten overheid

Via defensie en de zorg naar techniek – de carrière switch van Anne Hussaarts

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!