Teamleider Integraal Projectmanagement Watertechnologie.

Jouw contactpersoon

Sean Armitage, Senior Adviseur Civiele Techniek

Teamleider Integraal Projectmanagement Watertechnologie

  • Amersfoort

Functieomschrijving.

Als Teamleider IPM zorg je ervoor dat je teamleden met plezier goed werk leveren. Je hebt daarbij aandacht voor hun talenten en geeft sturing aan de benodigde werkprocessen. Wil jij met impact leidinggeven binnen onze groeiende afdeling Integraal Project Management & Engineering? Lees dan snel verder.

Het team IPM bestaat uit 20 programma- en projectmanagers, adviseurs projectbeheersing en BIM managers. Wij verzorgen voor de Watertechnologie Adviesgroepen het programma- en projectmanagement voor een diversiteit aan projecten. Denk aan pilotprojecten voor nieuwe innovatieve waterzuiveringstechnieken of haalbaarheid- en systeemkeuzestudies. Maar ook aan het ontwerp van drink- en afvalwaterzuiveringsinstallaties, gemalen en transportleidingen (infra). In sommige gevallen begeleiden we de realisatie van deze projecten. Samen met de andere disciplines binnen de afdeling functioneren we als een shared service center voor de adviesgroepen Waste Water & Reuse, Drinking Water, Water for Industry en Water Technology Products.

Het team IPM heeft een belangrijke taak in de implementatie van de digitale transitie en automatiseringsopgave in de hele engineeringsafdeling, zodat we ons werk effectief, efficiënt en competitief blijven doen. Onder aansturing van de manager IPM & Engineering identificeer, analyseer en innoveer je samen met de andere teamleiders nieuwe werkprocessen. Het IPM team heeft daarbij een belangrijke taak om die nieuwe werkwijzes in projecten te implementeren, bijvoorbeeld door automatisering en standaardisatie, die bijdragen aan operational excellence, kennisontwikkeling en -borging en onze digital way of working (DWoW).

Je bent verantwoordelijk voor het groeipotentieel van de groep met goede ontwikkelkansen voor de mensen. Maar ook voor de uitdaging om groei in werkvoorraad en teamformatie synchroon te laten verlopen. Het team IPM speelt een grote rol in de veelal succesvolle tenders voor de verschillende adviesgroepen en de projectmanagers zijn het primaire aanspreekpunt voor onze gewaardeerde klanten. Met jouw leiderschap draag je bij om de veelzijdigheid van onze werkzaamheden en mooie uitdagingen op een goede manier tot een succes te brengen.

Een greep uit je werkzaamheden:
* Begeleiden en faciliteren: Je coacht teamleden in hun ontwikkeling en voorziet ze van feedback. Je voert beoordelings- en andere HR-gerelateerde gesprekken zodat je bijdraagt aan hun ontwikkeling en de ontwikkeling van de afdeling.
* Teamontwikkeling: Belangrijk om de groei in werkvoorraad en de formatie van het team synchroon te laten verlopen. Door talent aan te trekken, oog te hebben voor individuele ontwikkelwensen en aandacht te houden voor een gezonde werk-privé balans in jouw team. Maar ook door goed in contact te staan met onze projecten en de ontwikkelingen in de markt binnen jouw discipline.
* Sturing geven: Je geeft sturing aan de benodigde werkprocessen voor projectmanagement en projectbeheersing en de daadwerkelijke implementatie hiervan.
* Verbinding creëren: Je weet de verbinding te leggen tussen de markt, onze dienstverleningen, (digitale) innovaties en organisatiebrede strategische thema’s.
* Bijdragen aan kwaliteit en innovatie: Je draagt bij aan het borgen en verhogen van de kwaliteit van ons werk en hebt daarbij oog voor hedendaagse ontwikkelingen en innovaties.
* Project- en programmamanagement: Je coacht de programma- en projectmanagers bij de vormgeving en uitvoering van hun programma’s en projecten en pakt zelf ook de leiding in een project of programma.

Je maakt als teamleider deel uit van het 5-koppig managementteam (MT) van de afdeling IPM & Engineering (ca. 90 collega’s). De afdeling bestaat naast het team IPM uit de teams Civiel en Infra, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek & Proces Automatisering en Hydraulica. Je bent hierin een volwaardig gespreks- en sparringpartner voor de afdelingsmanager en brengt je eigen visie en veranderkracht mee.

Functie eisen:

  • Resultaatgerichtheid en eigenaarschap zijn belangrijke competenties waarover je beschikt, je pakt door wanneer dat nodig is.
  • Goede communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.
  • Minimaal tien jaar relevante ervaring, waarvan een aantal jaar in een leidinggevende rol en bij voorkeur in project- en programmamanagement voor industriële installaties en gebouwen.
  • Affiniteit met BIM en het optimaliseren van werkprocessen.
  • Ervaring met werving van nieuwe collega’s.

Functieoverzicht.

Opleidingsniveau

MBO

Aanbod:

Bedrijfsprofiel.

Deze opdrachtgever is een internationaal, onafhankelijk ingenieursbureau, in advies en projectmanagement dat al ruim honderd jaar technische expertise integreert met digitale technologieën en softwareoplossingen.

De 6000 collega’s werken vanuit kantoren in meerdere landen over de hele wereld! Zo dragen jij en je collega’s bij aan een betere samenleving en maak je de levens van grote groepen mensen wereldwijd gemakkelijker, gezonder en veiliger. Werken in een omgeving waar innovatie, technieken en ondernemendheid beloond wordt, wie wilt dat niet?

Zij zijn betrokken bij projecten tijdens de initiatieffase, ontwerpfase en de uitvoeringsfase. Dit binnen zeer diverse domeinen; water & maritime, energy, infrastructure, environment en industry om een aantal te benoemen. 

Direct solliciteren

Solliciteer op deze functie.

Jouw contactpersoon

Sean Armitage

Senior Adviseur Civiele Techniek
tel: 06 – 41 61 92 88

Jouw voordelen

Voordelen van solliciteren via Eminent.

Jezelf ontwikkelen

Zelfstandige functie in een gezond bedrijf waarin voldoende ruimte wordt geboden om je vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen

Prima salaris

Een prima salaris in overeenstemming met het niveau van de functie, ervaring en kwaliteiten

Arbeidsvoorwaarden

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer vacatures

Gerelateerde vacatures.

Match CV

Carriére advies

Wie ben jij? Wat past bij jou? Bij welk (type) bedrijf en in welke functie kom jij het beste tot je recht? En hoe kunnen de stappen in jouw loopbaan eruit zien? Daar denken wij graag over mee en geven jou daarin advies! Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter zodat we meer over jou te weten komen en we samen met jou aan de slag kunnen gaan in het waarmaken van jouw ambities!

Laat onze adviseurs en onze data het werk doen door hieronder je CV te matchen of je LinkedIn-profiel te delen. Liever direct persoonlijk contact? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Droombaan gevonden

Jouw droombaan wacht op je!

Dankzij ons uitgebreide netwerk binnen de techniek, vinden we altijd de ideale baan voor jou.

*95% van onze kandidaten heeft binnen een maand een nieuwe baan.