Group Category Sourcing Manager Industrial Automation.

Jouw contactpersoon

Niels van den Bosch, Senior Recruiter Installatietechniek

Group Category Sourcing Manager Industrial Automation

  • Alkmaar

Functieomschrijving.

Ben je klaar voor een veelzijdige uitdaging waar je de leiding neemt over de inkoopstrategie in meerdere landen binnen de categorie Industriële Automatisering? Geef jouw carrière een boost als Group Category Sourcing Manager Industrial Automation! Als Group Category Sourcing Manager ben je verantwoordelijk voor het toezicht op de uitvoering van de inkoopstrategie voor producten die worden gebruikt voor controle en gegevensverzameling in geautomatiseerde processen binnen industrieën. Je werkt met contractvoorwaarden en leveranciersrelaties die verband houden met deze categorie. Je treedt op als handelaar die de leveranciersonderhandelingen vertegenwoordigt en ondersteunt om de meest passende mogelijke overeenkomst en aankoopvoorwaarden te krijgen. In het algemeen ondersteun je ook de ontwikkeling van sourcing als discipline binnen de gehele categorie. Inkoop is een ‘balancing act’. Het is het proces van het aanvragen van offertes voor nieuwe producten, het plannen en uitvoeren van leveranciersonderhandelingen, het verkrijgen van leveranciersinformatie en dit verwerken in onze inkoopsoftware, het bepalen van de doorlooptijd, betalingsvoorwaarden, prijsvoorwaarden, minimale bestelhoeveelheden en ga zo maar door. Andere waardevolle verantwoordelijkheden zullen zijn: ondersteunen van de categoriestrategie met een nauwkeurige sourcingsstrategie; focus op en verantwoordelijk voor COGS (Cost Of Goods Sold); scouten van nieuwe leveranciers; commerciële voorwaarden en verzekeringen; beperken van risico’s in verschillende mogelijke situaties; cross stocking (intercompany-handel). Je wordt onderdeel van een zeer ambitieus team van Sourcing Managers en maakt daarnaast deel uit van Category Management binnen de categorie Industriële Automatisering. In deze wereldwijd georganiseerde afdeling heb je collega’s in verscheidene landen en werk je regelmatig samen met onze teams in andere landen. Je werkplek is voornamelijk ons kantoor in Alkmaar, Nederland. Je zult echter ook regelmatig naar het buitenland reizen om jouw expertise te delen en samen te werken aan internationale projecten. Je rapporteert regelrecht aan de Group Sourcing Director.

Functie eisen:

  • Ervaring met tactisch-strategische inkooptrajecten
  • Affiniteit met technische producten en bereidheid om af en toe te reizen
  • Kennis van SAP en Excel
  • Minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding
  • Minimaal 5 jaar recente werkervaring op het gebied van supply chain en inkoop (sourcing)

Functieoverzicht.

Opleidingsniveau

HBO

Aanbod:

Bedrijfsprofiel.

Onze opdrachtgever is een technische groothandel die gespecialiseerd is in elektrotechniek, verwarming, sanitair, ventilatietechniek, woningbouw en industrie. Met een breed productassortiment, op maat gemaakte diensten en energiebesparende oplossingen is onze opdrachtgever de ideale partner voor zowel particulieren als bedrijven. Naast het aanbieden van producten en diensten, biedt onze opdrachtgever ook diverse trainingen en cursussen aan. Met als doel om het dagelijks leven van klanten makkelijker te maken, staat onze opdrachtgever altijd voor hen klaar.

Direct solliciteren

Solliciteer op deze functie.

Jouw contactpersoon

Niels van den Bosch

Senior Recruiter Installatietechniek
tel: 06 – 43 21 85 06

Jouw voordelen

Voordelen van solliciteren via Eminent.

Jezelf ontwikkelen

Zelfstandige functie in een gezond bedrijf waarin voldoende ruimte wordt geboden om je vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen

Prima salaris

Een prima salaris in overeenstemming met het niveau van de functie, ervaring en kwaliteiten

Arbeidsvoorwaarden

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer vacatures

Gerelateerde vacatures.

Match CV

Carriére advies

Wie ben jij? Wat past bij jou? Bij welk (type) bedrijf en in welke functie kom jij het beste tot je recht? En hoe kunnen de stappen in jouw loopbaan eruit zien? Daar denken wij graag over mee en geven jou daarin advies! Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter zodat we meer over jou te weten komen en we samen met jou aan de slag kunnen gaan in het waarmaken van jouw ambities!

Laat onze adviseurs en onze data het werk doen door hieronder je CV te matchen of je LinkedIn-profiel te delen. Liever direct persoonlijk contact? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Droombaan gevonden

Jouw droombaan wacht op je!

Dankzij ons uitgebreide netwerk binnen de techniek, vinden we altijd de ideale baan voor jou.

*95% van onze kandidaten heeft binnen een maand een nieuwe baan.