Projectmanager Stadsingenieurs.

Jouw contactpersoon

Simon Kruit, Recruiter Overheid

Projectmanager Stadsingenieurs

  • Utrecht
  • 5000 - en meer euro

Functieomschrijving.

De (technisch) projectmanager zal werken bij de afdeling Stadsingenieurs, een onderdeel van Stadsbedrijven binnen de gemeente Utrecht. Stadsingenieurs, het interne ingenieursbureau van Utrecht, combineert stadskennis met technische expertise. Hun belangrijkste taak is het leveren van ruimtelijke expertise voor duurzame ontwikkeling, inrichting en groot onderhoud van de openbare ruimte, zowel boven- als ondergronds. Meer informatie over de afdeling is te vinden op Bouw en techniek – Gemeente Utrecht (werkenbijutrecht.nl).

Voor deze functie zoeken we een ervaren (technisch) projectmanager die bekend is met het voorbereiden en uitvoeren van civieltechnische projecten in de openbare ruimte. Dit kan variëren van (her)inrichtingsvraagstukken tot het vervangen of renoveren van rioleringen, wegen en (beweegbare) bruggen. Als (technisch) projectmanager heb je een achtergrond in techniek en ben je doorgegroeid naar projectmanagement. Je leidt een team van vakspecialisten en adviseurs, en je stuurt de aannemer aan die verantwoordelijk is voor de uitvoering. Je bent een cruciale schakel in zowel je projecten als binnen de gemeentelijke organisatie, en je kunt verschillende belangen afwegen en bespreken met stakeholders. We zoeken een daadkrachtige (technisch) projectmanager die niet terugdeinst voor uitdagende klussen, ook als er grote (politieke) belangen spelen. Deze opdracht richt zich op het afronden van lopende projecten, waardoor je uren kunnen variëren.

Je taken zijn:

  • Leiding geven aan het projectteam;
  • Eindverantwoordelijkheid dragen voor de projectresultaten;
  • Zorgen voor een goede voorbereiding en aanbesteding van de technische onderdelen van het project;
  • Eindverantwoordelijk zijn voor de uitvoering buiten;
  • Afstemmen met interne opdrachtgevers en bestuurders adviseren op basis van je projectkennis en het Utrechtse beleid, rekening houdend met verschillende belangen en bestuurlijke gevoeligheden;
  • Bijdragen aan de ontwikkeling van projectmanagement en het borgen van technische kennis binnen de gemeentelijke organisatie, met een focus op SI.

Functie eisen:

•    HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een (civiele) technische opleiding op dit niveau afgerond;
•    Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met integraal projectmanagement van complexe projecten in de openbare ruimte;
•    Aantoonbare kennis en ervaring als projectmanager met (her)inrichtingsopdrachten in de openbare ruimte;
•    Aantoonbare ervaring met diverse contractvormen zoals Engineering & Construct en Design & Construct en RAW;
•    Kennis van en ervaring met projectmatig werken, bij voorkeur relevante certificeringen zoals IPMA-certificaat D of C, of Nederlands Diep of een soortgelijke opleiding is een pre;
•    Goede communicatieve vaardigheden en kan goed netwerken. Je denkt vernieuwend en ziet waar kansen liggen en weet wat duurzaam werken binnen de stedelijke omgeving inhoud.

Functieoverzicht.

Opleidingsniveau

HBO

Aanbod:

Bedrijfsprofiel.

Je gaat aan het werk voor een van de meest dynamische en vooruitstrevende steden van Nederland, de gemeente streeft ernaar om de stad tot een bruisende en duurzame plek te maken waar iedereen zich thuis voelt.

Als bestuurlijke organisatie heeft de gemeente een duidelijke visie: het creëren van een stad waarin welzijn, diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid centraal staan. Ze streven naar een groene en gezonde leefomgeving waarin iedereen gelijke kansen krijgt en zich veilig en geaccepteerd voelt. De gemeente streeft naar excellentie in dienstverlening en fungeert als betrouwbare partner voor zowel inwoners als het bedrijfsleven. Met een professioneel en toegewijd team van medewerkers werkt de gemeente aan innovatieve oplossingen en initiatieven die bijdragen aan een betere leefomgeving en het welzijn van de gemeenschap.

Direct solliciteren

Solliciteer op deze functie.

Jouw contactpersoon

Simon Kruit

Recruiter Overheid
tel: 06 – 34 59 63 93

Jouw voordelen

Voordelen van solliciteren via Eminent.

Jezelf ontwikkelen

Zelfstandige functie in een gezond bedrijf waarin voldoende ruimte wordt geboden om je vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen

Prima salaris

Een prima salaris in overeenstemming met het niveau van de functie, ervaring en kwaliteiten

Arbeidsvoorwaarden

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer vacatures

Gerelateerde vacatures.

Match CV

Carriére advies

Wie ben jij? Wat past bij jou? Bij welk (type) bedrijf en in welke functie kom jij het beste tot je recht? En hoe kunnen de stappen in jouw loopbaan eruit zien? Daar denken wij graag over mee en geven jou daarin advies! Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter zodat we meer over jou te weten komen en we samen met jou aan de slag kunnen gaan in het waarmaken van jouw ambities!

Laat onze adviseurs en onze data het werk doen door hieronder je CV te matchen of je LinkedIn-profiel te delen. Liever direct persoonlijk contact? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Droombaan gevonden

Jouw droombaan wacht op je!

Dankzij ons uitgebreide netwerk binnen de techniek, vinden we altijd de ideale baan voor jou.

*95% van onze kandidaten heeft binnen een maand een nieuwe baan.