Vliegende start in het bedrijfsleven

“Leuk om te ervaren dat mijn zoon nieuwsgierig is naar hoe alles wordt gemaakt en waarom er zoveel vacatures zijn.”

Edwin, Salesmanager Civiele Techniek

Maatschappelijke stage

Het voortgezet onderwijs introduceert de maatschappelijke stage, en wij bij Eminent juichen het toe! Wij geloven dat een student tijdens de stage zal merken dat zijn/haar inspanningen van belang zijn en dat vroege kennismaking met het bedrijfsleven het inzicht in professionele mogelijkheden voor leerlingen van het voortgezet onderwijs verbreed.
Of je nu Bas bent, zoon van onze eigen Eminent-sales manager Edwin, of een ambitieuze jongere met een droom: onze stageplekken en opleidingstrajecten bieden jou de kans om jouw potentieel te ontdekken en jezelf te ontwikkelen als professional. Lees verder voor een kijkje in de dag van Edwin en Bas, en ontdek hoe het hen is vergaan!

Kijkje in de keuken

Edwin vertelt: “Deze week heeft mijn zoon een dag meegelopen en heeft hij een indruk gekregen van een werkdag binnen de technische arbeidsbemiddeling. Want er komt heel veel meer bij kijken dan alleen het werven en verbinden van een professional aan een opdrachtgever. En uiteraard had ik een leuke dag gepland met twee opdrachtgevers die hem graag kennis wilden laten maken met de civiele- en infratechniek”.
Kijkje in de keuken

Op bezoek bij klanten

De dag begon met een bedrijfsbezoek aan Tennet. Bas had allerlei goede vragen zoals: ‘Hoe worden windmolens op zee geplaatst?’ en ‘Hoeveel windmolens worden er de komende jaren nog geplaatst?’
Samen kregen Edwin en Bas een inkijken in hoe Tennet omgaat met de huidige energietransitie, waarbij de aankomende tijd 140 nieuwe elektriciteitscentrales worden gebouwd.

Vragen stellen aan klanten

De tweede afspraak was bij Jos Scholman, een prachtig aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw en sport- en cultuurtechniek. Hier zijn de actuele personele vraagstukken besproken. Edwin zegt hierover: “Leuk om te ervaren dat mijn zoon van 14 jaar vragen stelt en nieuwsgierig is hoe alles wordt gemaakt en waarom er zoveel vacatures zijn”. Afsluitend hebben Edwin en Bas een mooie rondleiding gekregen waarbij Bas zijn ogen uitkeek op het fantastische wagen- en machinepark van Jos Scholman.

Geslaagde dag

Na deze afspraak was het tijd om de dag af te sluiten. Bas: “Ik heb een hele leuke dag gehad, ik ben nu wel een beetje moe. Een schooldag vind ik leuker.” Edwin: “Mooi jongen ga eerst nog maar lekker naar school en doe de dingen die je leuk vindt en omarm dit!”

Wij staan voor je klaar

Wil je snel
antwoord op
jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!
Droombaan gevonden

Jouw droombaan wacht op je!

Dankzij ons uitgebreide netwerk binnen de techniek, vinden we altijd de ideale baan voor jou.

*95% van onze kandidaten heeft binnen een maand een nieuwe baan.