ZZP opdrachten overheid.

Sander Mammen | 9 december 2022 | 4 min leestijd

Inhoudsopgave

Ben je een zelfstandige professional op zoek naar nieuwe uitdagingen? Overweeg dan eens ZZP-opdrachten bij de overheid. Deze sector biedt een schat aan mogelijkheden voor deskundigen zoals jij. Met een breed scala aan projecten, van stedenbouwkundige ontwikkeling tot ICT-infrastructuur, is er altijd een project dat aansluit bij jouw expertise en ambities.

Eminent speelt een cruciale rol in het verbinden van ZZP’ers met deze waardevolle kansen. Wij nemen jouw carrière in de technische sector serieus. Of je nu al jaren ervaring hebt in de techniek of juist een nieuwe richting zoekt, Eminent kan je helpen de perfecte match te vinden bij de overheid.

Inhoudsopgave

ZZP opdrachten overheid

Werken als ZZP’er bij de overheid is niet alleen uitdagend, maar biedt ook een unieke kans om bij te dragen aan de maatschappij. Hier zijn enkele aspecten die je moet overwegen:

 

De diversiteit van projecten

 • Lokale en nationale projecten: van het ontwikkelen van stedelijke infrastructuur tot het adviseren over landelijke beleidsvraagstukken.
 • Variëteit in rollen: of je nu een technische, administratieve of adviserende achtergrond hebt, er is een breed scala aan rollen beschikbaar.
 

De voordelen van werken met de overheid

 • Stabiliteit en continuïteit: overheidsprojecten zijn vaak langdurig, wat zorgt voor stabiliteit in je werk.
 • Maatschappelijke impact: je draagt bij aan projecten die een positieve impact hebben op de samenleving.
 • Netwerkmogelijkheden: je bouwt een breed netwerk op binnen diverse overheidsorganisaties.
 

Samenwerken met Eminent

 • Persoonlijke begeleiding: Eminent ondersteunt je bij het vinden van de juiste opdrachten en biedt begeleiding gedurende het hele traject.
 • Match met je vaardigheden en interesses: ze zorgen ervoor dat de projecten aansluiten bij wat jij zoekt en kunt.
 

Contractuele en Juridische Aspecten

 • Overeenkomsten en wetgeving: je moet op de hoogte zijn van specifieke wet- en regelgeving rondom ZZP-opdrachten bij de overheid.
 • Facturatie en betaling: zaken als facturatie en betalingstermijnen zijn anders geregeld dan in de private sector.

Opdracht Overheid: Hoe ziet dat eruit?

Stel je voor: je bent een ZZP’er die een opdracht van de overheid heeft bemachtigd. Dit is niet zomaar een klus, het is een kans om je vaardigheden in te zetten voor maatschappelijk relevante projecten. Maar hoe ziet zo’n opdracht er nu concreet uit? Laten we het stap voor stap doorlopen.

ZZP vacatures overheid

Ben je als ZZP’er op zoek naar uitdagende en betekenisvolle opdrachten binnen de overheid? De overheid biedt een breed scala aan vacatures die perfect zijn voor zelfstandige professionals zoals jij. Van projectmanagement en technische expertise tot adviesrollen in het sociaal domein, de mogelijkheden zijn divers en veelomvattend.

Bekijk het overzicht van de actuele ZZP vacatures bij de overheid hieronder en ontdek welke opdrachten het beste aansluiten bij jouw expertise en ambities. 

Vacatures Interim opdrachten overheid

Interim opdrachten overheid

Als ZZP’er ben je misschien ook geïnteresseerd in interim opdrachten bij de overheid. Deze tijdelijke, maar vaak inhoudelijk diepgaande rollen, bieden je de kans om op projectbasis een significante bijdrage te leveren aan diverse overheidsinitiatieven. Interim opdrachten kunnen variëren van het leiden van specifieke projecten tot het vervullen van tijdelijke leiderschapsrollen binnen overheidsorganisaties.

Dit soort opdrachten zijn ideaal als je op zoek bent naar flexibiliteit, maar tegelijkertijd impact wilt maken op de maatschappij. Ze bieden ook een uitstekende gelegenheid om je netwerk binnen de overheidssector uit te breiden en je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Vacatures Interim opdrachten overheid

Freelance opdrachten overheid

Freelance opdrachten bij de overheid zijn een fantastische manier om als ZZP’er je expertise in te zetten voor maatschappelijk relevante projecten. Deze opdrachten kunnen uiteenlopen van advieswerk tot praktische uitvoeringsprojecten in diverse sectoren van de overheid.

Als freelancer krijg je de kans om op flexibele basis te werken aan projecten die echt een verschil maken. Bovendien kun je door deze opdrachten je vaardigheden aanscherpen, je professionele netwerk vergroten en nieuwe ervaringen opdoen binnen de publieke sector.

Vacatures Freelance opdrachten overheid

ZZP gemeente opdrachten

Specifiek geïnteresseerd in opdrachten bij gemeenten? ZZP gemeente opdrachten omvatten een breed scala aan projecten, van stadsontwikkeling en infrastructuur tot sociale en culturele initiatieven. Werken voor een gemeente als ZZP’er betekent direct bijdragen aan de gemeenschap en meewerken aan projecten die de lokale leefomgeving direct beïnvloeden.

Deze opdrachten bieden niet alleen de kans om lokaal impact te maken, maar ook om samen te werken met lokale stakeholders en ambtenaren. Zo bouw je een sterk lokaal netwerk op en doe je waardevolle ervaring op in het werken binnen de dynamische omgeving van een gemeente.

Het is belangrijk te vermelden dat deze bedragen indicatief zijn en dat er altijd ruimte is voor onderhandeling, afhankelijk van je ervaring, vaardigheden en de specifieke eisen van de functie. We raden je aan om altijd goed geïnformeerd te zijn over de salarisnormen in de bouwsector om ervoor te zorgen dat je een eerlijk aanbod krijgt.

Overheid detachering

Detachering bij de overheid als ZZP’er biedt een unieke kans om op een flexibele manier bij te dragen aan overheidsprojecten. Bij detachering word je tijdelijk ingezet op specifieke projecten of functies binnen overheidsinstellingen. Dit geeft je de gelegenheid om je expertise in te zetten in een breed scala aan contexten en tegelijkertijd je professionele netwerk uit te breiden.

Het proces van detachering verschilt van traditionele freelance of ZZP-opdrachten. Bij detachering werk je vaak via een detacheringsbureau, zoals Eminent, dat optreedt als intermediair tussen jou en de overheidsinstelling. Dit bureau neemt veel van de administratieve lasten op zich, waardoor jij je kunt focussen op het uitvoeren van de opdracht.

 

Voordelen van detachering

 • Diversiteit aan projecten: je krijgt de kans om aan diverse projecten te werken, wat zorgt voor afwisseling en nieuwe leerervaringen.
 • Netwerkuitbreiding: doordat je bij verschillende overheidsinstellingen werkt, bouw je snel een breed netwerk op.
 • Administratieve ondersteuning: detacheringsbureaus nemen vaak de administratie en facturatie voor hun rekening.

Veelgestelde vragen

Picture of Sander Mammen
Sander Mammen

Salesmanager Overheid

ZZP opdrachten overheid

Vind meer dan 300 technische vacatures bij de overheid

Match CV

Carriére advies
Wie ben jij? Wat past bij jou? Bij welk (type) bedrijf en in welke functie kom jij het beste tot je recht? En hoe kunnen de stappen in jouw loopbaan eruit zien? Daar denken wij graag over mee en geven jou daarin advies! Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter zodat we meer over jou te weten komen en we samen met jou aan de slag kunnen gaan in het waarmaken van jouw ambities!

Laat onze adviseurs en onze data het werk doen door hieronder je CV te matchen of je LinkedIn-profiel te delen. Liever direct persoonlijk contact? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Droombaan gevonden

Jouw droombaan wacht op je!

Dankzij ons uitgebreide netwerk binnen de techniek, vinden we altijd de ideale baan voor jou.

*95% van onze kandidaten heeft binnen een maand een nieuwe baan.