Hoe Eminent blijft inspelen op de groeiende war on talent.

Voor het eerst sinds het begin van de meting in 2003 is de spanning op de arbeidsmarkt zo hoog opgelopen dat er meer vacatures zijn dan werklozen.

Mitchell, Senior Adviseur Bouw

Spanning arbeidsmarkt.

De spanning op de arbeidsmarkt loopt verder op. Zo kopte het CBS onlangs dat we in het tweede kwartaal van dit jaar voor het eerst meer vacatures dan werklozen hadden in Nederland. Tegenover elke 100 werklozen stonden namelijk 106 openstaande vacatures. De toename van de spanning is vooral toe te schrijven aan een recordgroei van het aantal openstaande vacatures. Het vinden van de juiste persoon voor de juiste vacature wordt daarmee nog uitdagender dan het al was.

De zogenaamde ‘war on talent’ is heviger dan ooit tevoren. Wachten tot de juiste persoon zich aandient behoort tot een ver verleden. Hoe vind je in deze overspannen markt dan toch de beste professional voor de vacature? Ons antwoord daarop is door écht in verbinding te staan met het aanwezige talent.

Alleen dan krijg je mensen in beweging en kun je tegenwoordig nog successen boeken. Maar dit klinkt eenvoudiger dan het is. Want breng die ambities en vacatures maar eens precies op het juiste moment samen. Goed voorbereid zijn op de steeds groeiende en toenemende krappe arbeidsmarkt is essentieel om aan de vraagstukken van onze opdrachtgevers in de bouw en techniek te kunnen blijven voldoen.

Bij Eminent spelen we hierop in met een ‘leger’ aan nieuw aangenomen recruiters. Onze recruiters en adviseurs verdiepen zich in de achterliggende ambities van opdrachtgevers enerzijds en technische professionals anderzijds.

Dat verdiepen kost tijd, en dus ook mankracht, om aan de kwaliteitsstandaard waar wij voor staan te kunnen blijven voldoen. Want ondanks de hectiek in de arbeidsmarkt willen we geen kwaliteit inleveren in die verdieping.

Dat is juist de basis. Alleen dán zijn we in staat om de juiste talenten in deze overspannen arbeidsmarkt aan ons te binden.

Team van recruiters.

Met een team van vijf recruiters versterken we op diverse vlakken onze dienstverlening. Zo geven we onze eigen adviseurs meer tijd en ruimte om weer écht adviseur te zijn. Dit biedt hen meer focus voor onze opdrachtgevers. Er ontstaat meer ruimte om de strategische personeelsplanning te bespreken en mee te denken in bedrijfsprocessen. Aan de andere kant zorgen we er met onze nieuw aangenomen recruiters voor dat we snel en adequaat die gewilde technische professional weten te bereiken.

Deze aanpak resulteert in extra oog én aandacht voor de professional en de opdrachtgever. Dit resulteert weer in nóg betere matches. En dat is waar we het voor doen. Een perfecte match tussen opdrachtgever en technisch professional. Deze investering in ons recruitmentproces, is wat Eminent betreft de investering die nodig is in de toenemende ‘war on talent’.

Bronvermelding: CBS

Match CV

Carriére advies

Wie ben jij? Wat past bij jou? Bij welk (type) bedrijf en in welke functie kom jij het beste tot je recht? En hoe kunnen de stappen in jouw loopbaan eruit zien? Daar denken wij graag over mee en geven jou daarin advies! Laat geheel vrijblijvend je gegevens achter zodat we meer over jou te weten komen en we samen met jou aan de slag kunnen gaan in het waarmaken van jouw ambities!
Laat onze adviseurs en onze data het werk doen door hieronder je CV te matchen of je LinkedIn-profiel te delen. Liever direct persoonlijk contact? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Gerelateerde artikelen.

Werken in de techniek, zonder technische achtergrond

Salaris werktuigbouwkundig ingenieur

Salaris Werktuigbouwkundig Ingenieur: Feiten, Cijfers en Toekomstperspectief

Wij staan voor je klaar

Wil je snel antwoord op jouw vragen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s!
Droombaan gevonden

Jouw droombaan wacht op je!

Dankzij ons uitgebreide netwerk binnen de techniek, vinden we altijd de ideale baan voor jou.

*95% van onze kandidaten heeft binnen een maand een nieuwe baan.