Menu

SAMEN AMBITIES
WAARMAKEN

HET TEAM VAN EMINENT

20 november 2015

Roelf-Jan Aanstoot - Senior Adviseur Bouw

“Eminent biedt volop mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en om op mijn manier te kunnen ondernemen in mijn eigen vakgebied.”
 
Een werkgever met ambitie
Er is volop ruimte voor mijn ondernemendheid
 
In de tweeënhalf jaar dat Roelf-Jan bij Eminent werkt, heeft hij een flinke persoonlijke groei doorgemaakt. Voor deze groei kreeg hij binnen Eminent alle ruimte, iets wat hij ontzettend waardeert: “Ik vind het erg prettig om binnen een bedrijf te werken waar veel aandacht is voor ambitie. Bij Eminent vind ik intern sparringpartners in mijn collega’s en in Jan, onze Directeur. We weten elkaar continu te prikkelen en uit te dagen. In de tijd dat ik hier zit heb ik een aantal mooie stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling, daar krijg je hier ook handvatten voor. Zo kreeg ik de kans om voor een periode van acht maanden een uitdagend young potential traject te volgen, waardoor ik mijn eigen drijfveren duidelijker voor ogen kreeg. Ook deed ik onderzoek naar de mogelijkheden van artificial intelligence, wat in mijn interessegebied ligt. Het leuke is dat ik vervolgens de kans kreeg om ook echt iets met deze onderzoeksresultaten te doen, daar staan ze bij Eminent erg voor open.”
 
Achtergrond
Roelf-Jan is iemand met passie voor sales, innovatie en ondernemerschap, waarbij de mens voor hem centraal staat. Dat is altijd al zo geweest, al was hij zich hier misschien niet altijd van bewust. Hij volgde een facilitaire opleiding, waarmee hij veel vaardigheden vergaarde die hem in de praktijk goed van pas komen. Voordat hij bij Eminent aan de slag ging, werkte hij bij modeketen Piet Zoomers: “Hier kwam ik eigenlijk voor het eerst in aanraking met het salesvak. Natuurlijk ging het om de verkoop van een product, maar wel een product waarbij service en persoonlijke aandacht een belangrijke rol speelden. Dit bleek me ontzettend goed te liggen.” Vervolgens ontwikkelde Roelf-Jan zijn ondernemerskwaliteiten binnen een nieuwe uitdaging. Hij richtte in opdracht een on- en offline winkel op voor bedrijfsmeubelen, waar hij drie jaar lang veel energie van kreeg. Werken bij Eminent was de volgende stap in zijn carrière. Een stap waarin alles voor hem samenkwam. “Het is mensenwerk, ik kan op mijn eigen manier sales bedrijven en er zijn volop mogelijkheden voor mijn ondernemendheid. Ook is er binnen Eminent alle ruimte om door te groeien en krijg ik de kans mijn eigen ontwikkeltraject uit te stippelen”, vult Roelf-Jan aan. 
 
Uitdagende functie
De functie van Adviseur bij Eminent is enorm divers. Dat geldt ook voor de collega’s die deze functie vervullen. Roelf-Jan is iemand die vooral inzet op zijn passie voor sales en het menselijke aspect. Twee factoren die voor hem perfect samengaan en waarmee hij een eigen werkwijze heeft ontwikkeld die voor hem goed werkt. “Daar is binnen Eminent ook de ruimte voor”, vult Roelf-Jan aan. “We zijn allemaal ondernemers in ons eigen vakgebied. We hebben doelen die we willen behalen, maar we zijn vrij in de manier waarop we dat doen. Dat pionieren is me echt op het lijf geschreven. Ik wil het uiterste halen uit mijn contact met opdrachtgevers en professionals en vind het bijvoorbeeld fascinerend om écht in contact te zijn tijdens een gesprek en te ontdekken waar iemands talenten en ambities liggen. Mensen op de juiste momenten weten te prikkelen, te motiveren of juist te remmen. De menselijke factor binnen de functie is wat mij drijft, waar ik de meeste energie uit haal.” 

Sary Roos - Adviseur Civiele Techniek

“Ik vind het erg belangrijk dat ik veel vrijheid heb binnen mijn functie.”
 
Het uiterste uit mijn functie halen
Fungeren als adviserende sparringpartner
 
Direct na het afronden van haar hbo-opleiding Human Resource Management startte Sary als Adviseur bij Eminent, inmiddels een klein half jaar geleden. Ze liep tijdens haar studie al stage bij een grote speler binnen de markt, maar gaf toch de voorkeur aan een kleinere organisatie. Zo kwam ze uiteindelijk bij Eminent terecht: “Het voordeel van werken bij een kleiner bedrijf is dat mijn functie ontzettend breed is. Ik ben bijvoorbeeld niet alleen aan het recruiten, maar kan ook echt een adviserende rol pakken. Zowel richting opdrachtgevers als professionals, waardoor ik duurzame relaties kan opbouwen. Dat miste ik bijvoorbeeld tijdens mijn stage.”
 
Bewuste keuze
De sollicitatieprocedure verliep snel. Het CV van Sary stond op Monsterboard, waardoor ze werd platgebeld door diverse bureaus. “Ik wilde me ontwikkelen en koos heel bewust voor Eminent. De gesprekken waren erg prettig en ik merkte al snel dat Eminent een werkgever is waar ik op mijn plek zit. Binnen een week was alles rond!”, vult Sary aan. Ze kon rekenen op een warm welkom en werd snel opgenomen in het team: “Er hangt een hele relaxte sfeer en tussen het harde werken door is er altijd tijd voor een dolletje. Daarnaast zijn de lijnen kort en heb ik bijvoorbeeld regelmatig contact met Jan, onze Directeur.”
 
Zelfstandige functie
“Ik vind het erg belangrijk dat ik veel vrijheid heb binnen mijn functie. Ik kan zelf mijn week indelen en eigen initiatief tonen, die mogelijkheid kreeg ik al vanaf het begin”, vertelt Sary. Ze wist zich op commercieel gebied al snel te ontwikkelen en ze haalt vooral veel energie uit de gesprekken met haar opdrachtgevers: “Dankzij de vrijheid en de trainingen die ik krijg wist ik al snel de diepte in te gaan tijdens de gesprekken met mijn opdrachtgevers. Ik merk dat ze mij ook echt zien als een adviserende sparringpartner, daar wil ik in de toekomst nog veel meer uit halen. Ik ben net een half jaar op weg. Als ik zie wat ik in zo’n korte tijd al heb kunnen doen, dan belooft dat veel voor de toekomst!”

Jorieke Vale Adviseur Installatietechniek en Industrie

“Eminent is een gedreven, ambitieuze en professionele partij, een werkgever die goed bij me past.”
 
Vanaf het begin veel vrijheid
Detachering is een prachtig vak
 
Jorieke startte begin november als Adviseur bij Eminent. Op dit moment is ze een maand werkzaam in deze functie, een goed moment om haar het hemd van het lijf te vragen! “Hoe ik mijn eerste maand ervaren heb? Ik kwam echt terecht in een warm bad!” vertelt Jorieke. Ze heeft al flink wat werkervaring opgedaan binnen de technische detacheringswereld en koos heel bewust voor Eminent: “Via-via kwam ik in contact met Eminent. De sollicitatiegesprekken heb ik als ontzettend prettig ervaren. We spraken onder andere over mijn persoonlijke ambities en de doelen die bij Eminent nagestreefd worden. Dat maakte mij zo enthousiast dat ik al snel een handtekening onder een arbeidsovereenkomst kon zetten.”
 
Passie voor techniek
Volgens haarzelf is Jorieke absoluut geen techneut, toch heeft ze een passie voor de technische sector: “Techniek is tastbaar. Het is duidelijk zichtbaar waaraan professionals werken en wat zij opleveren.” Maar het is niet alleen de techniek zelf wat het werk voor haar interessant maakt, ook de technische professional maakt het werk voor Jorieke meer dan de moeite waard. “Techneuten zijn gepassioneerde mensen met een grote liefde voor hun vak. Vaak is hun werk ook hun hobby en dat is fantastisch om te zien. Als Adviseur krijg ik de kans hen te ondersteunen bij het waarmaken van hun ambities en dat maakt mijn werk zo ontzettend leuk”, vult Jorieke aan.
 
Ontwikkelmogelijkheden
“Ik ben pas een maand werkzaam bij Eminent en heb mijn eerste maatwerk salestraining al achter de rug. Ik merk nu al dat er binnen de organisatie goed gekeken wordt naar zowel kennis en ervaring als ambities, wat je terugziet in het soort trainingen dat je kunt volgen om nog beter te worden in je vak. Ik werk al jaren binnen de technische detachering, maar ook voor mij zijn er nog veel dingen die ik kan leren en aspecten waarin ik me verder kan ontwikkelen. Eminent is een werkgever die je daarvoor veel ruimte biedt”, vertelt Jorieke. De eerste maand is haar dan ook goed bevallen. “Eminent is een gedreven, ambitieuze en professionele partij. Een werkgever die goed bij mij past.”

Lars van Schooten - Senior Adviseur Civiele Techniek

“Het geeft me energie dat ik iets voor anderen kan betekenen door mijn sociale en mijn sales skills te combineren.”
 
Ultieme startersfunctie
Ook als nieuwe collega krijg je direct alle vrijheid
 
Lars is een echt mensenmens: “Ik ben graag in contact met mensen. Ik ben geïnteresseerd in wat anderen bezighoudt en wat hen drijft. Dit combineer ik met mijn passie voor sales, wat perfect samenkomt in mijn functie als Adviseur bij Eminent. Ik verbind mensen en vind het waardevol dat ik iets voor hen kan betekenen, dat geeft me energie.”
 
De juiste werkgever
Na zijn studie sportmanagement werkte Lars bij een zorgverzekeraar, waar hij zich bezighield met het verlenen van spoedhulp en meedacht over de herinrichting van de afdeling. Al snel bleek dat hij iets commerciëlers nodig had, met daarbij de vrijheid om kansen te grijpen wanneer hij die ziet. Zijn CV zette hij op Nationale Vacaturebank, waarna hij al snel door Jan (Directeur bij Eminent) werd gebeld. “Vanaf het eerste moment merkte ik al dat Eminent mij exact kon bieden wat ik zocht. De werksfeer is prettig en mijn functie is uitdagend. Collega’s motiveren elkaar, ik krijg de ruimte om mezelf te ontwikkelen en mijn talenten te benutten. Zowel inhoudelijk als qua bedrijf de perfecte match dus”, aldus Lars.
 
Inwerktraject
Bij Eminent laten we nieuwe medewerkers vanaf het begin al behoorlijk vrij, Lars pakte dit goed op: “In de eerste weken was alles nieuw. Daarin werd ik goed begeleid, maar kreeg ik ook de ruimte om zelf dingen te ontdekken. Al in de eerste week ging ik aan de slag met het opbouwen van een relatienetwerk en benaderde ik professionals. Dat vond ik prettig, ik houd wel van die directe aanpak waar ik mijn eigen ding kan doen.”
 
Tip van Lars voor startende professionals: “Durf uitdagingen aan te gaan, vooral wanneer je nog jong bent! Breng je kwaliteiten in kaart en ontdek wat je leuk vindt. Dit is ontzettend verhelderend, solliciteren bij Eminent bleek hierdoor ook een logische stap.”

Edwin Wendrich - Senior Adviseur civiele techniek

“Een baan is van groot belang in het sociale leven van onze professionals, het is mooi om daar een bijdrage aan te leveren.”
 
Doen wat je zegt
De basis van de relatie met opdrachtgevers en professionals
 
Dat Edwin zich binnen Eminent specialiseert in de civiele techniek is niet vreemd, hij is eraan verknocht! Volgens opdrachtgevers zou hij een goede uitvoerder zijn, maar dat ziet Edwin zelf niet zitten: “Waarom zou ik me richten op één onderdeel, terwijl ik nu te maken heb met alle aspecten van de civiele techniek?” Zowel opdrachtgevers als professionals hebben aan Edwin een prettige samenwerkingspartner die doet wat hij zegt.
 
Het is mensenwerk
Edwin combineert zijn passie voor civiele techniek bij Eminent met mensenwerk: “Het is fantastisch om dagelijks voor en met mensen aan het werk te zijn. Hen aan een baan te helpen, wat in het sociale leven van groot belang is. Ik vind het mooi om daar een bijdrage aan te leveren. Dat geldt ook voor de opdrachtgever, door voor hen de juiste professional te vinden om hen beter te laten ondernemen. Natuurlijk kijk ik ook naar cijfers en resultaten, maar de verbintenis is wat het werk leuk, mooi en bijzonder maakt. Het is mensenwerk.”
 
Samen ambities waarmaken
Eminent is no-nonsense, wat perfect bij Edwin past: “Het eerste contact was direct goed, ik voelde me thuis. Eminent barst van ambitie. Als medewerker kun je een grote rol spelen bij het waarmaken van deze ambities. Je krijgt de gelegenheid om te helpen bouwen aan het bedrijf, we doen het samen. De neuzen staan bij iedereen dan ook dezelfde kant op.”


Artikel delen: LinkedIn Facebook Twitter E-mail

CONTACT

Apeldoorn | hoofdkantoor

Oude Apeldoornseweg 47M

7333 NR Apeldoorn

t 055 - 576 95 25

e info@eminentgroep.nl

AMSTERDAM

Evert v/d Beekstraat 104

1118 CN Schiphol

7333 NR Apeldoorn

t 020 - 705 13 72

EINDHOVEN

Flight Forum 40

5657 DB Eindhoven

t 040 - 303 08 10

ROTTERDAM

Rivium Boulevard 156

2909 LK Capelle a/d IJssel

t 010 - 203 59 90

UTRECHT

Newtonlaan 115

3584 BH Utrecht

t 030 - 210 60 00