Menu
SAMEN AMBITIES
WAARMAKEN

HEEMBOUW GENOMINEERD VOOR COBOUW AWARD `BESTE WERKGEVER`

26 oktober 2018

Zodra je bij Heembouw binnen stapt proef je die fijne familiaire sfeer en word je begroet door iedereen die je tegenkomt. We spraken in Roelofarendsveen met Lucas en Ghislaine. Lucas startte zo’n anderhalf jaar geleden via Eminent bij Heembouw als werkvoorbereider. In de rol van corporate recruiter is Ghislaine betrokken geweest bij de aannameprocedure en de ontwikkelafspraken die zijn gemaakt. “Het innovatieve en verbindende karakter van de organisatie en het feit dat ik alle ruimte krijg om mijn ambitie waar te maken, zorgen ervoor dat ik Heembouw een fantastische werkgever vind!”, aldus Lucas. Volgens hem is het dan ook meer dan terecht dat Heembouw genomineerd is voor de Cobouw award ‘Beste Werkgever’.


WAAROM HEEMBOUW DEZE AWARD VERDIENT VOLGENS EMINENT?

Sebastiaan (Business Unit Manager bij Eminent): “Heembouw heeft een persoonlijke benadering, ze kijken echt naar de mens. Dit kan ik als adviseur erg waarderen. Ze werken bijvoorbeeld met een mooi inwerkprogramma dat twee maanden duurt. Tijdens dit programma leren nieuwe medewerkers de organisatie en hun collega’s goed kennen. Daarnaast investeren ze in partnerschap, dat merk ik in de samenwerking met onder andere Ghislaine. Maar ook onze professionals ervaren dit, wanneer ze bij Heembouw gaan werken komen ze in een warm bad. De werksfeer is fantastisch en medewerkers kunnen zich volop ontwikkelen in hun vak. Daarnaast is er dankzij de focus op innovatie veel mogelijk om de klantbeleving subliem te maken en dat zorgt er natuurlijk ook voor dat je als onderdeel van de Heembouw familie aan gave projecten werkt. Wat ik tenslotte erg mooi vind is dat Heembouw veel investeert in het waarmaken van ambities, ze zijn er net als Eminent van overtuigd dat dit iets is wat je samen doet. Stemmen op Heembouw dus!”
 
Stemmen doe je hier 


MEERWAARDE LEVEREN

‘We creëren plekken waar mensen willen zijn’ is de pay-off van Heembouw. Dit is een belofte die zij waarmaken voor hun opdrachtgevers, maar zeker ook voor hun medewerkers. Wanneer je bij Heembouw werkt kun je dan ook rekenen op een prettige werkplek en een fijne werksfeer. Lucas kan deze Heembouw belofte ook binnen zijn functie volledig waarmaken, hij is op het moment werkzaam als assistent projectleider: “Ik heb echt een prachtbaan. Ik heb nauw contact met mijn klanten, juist omdat mijn projecten kleinschalig zijn. Het voelt alsof je bij mensen thuiskomt, ik werk veel met familiebedrijven waarbij de projecten die we voor hen uitvoeren hen aan het hart gaan. Met aandacht voor de klant en focus op klantbeleving maak je het verschil, dat vind ik niet alleen. Dit is hoe heel Heembouw erin staat en dat werkt ontzettend prettig. Ik mag bijvoorbeeld werken voor een bedrijf dat al twintig jaar klant is. Maar deze nostalgie betekent niet dat we ervan uit kunnen gaan dat we iedere opdracht krijgen. We krijgen de opdrachten doordat we iedere keer weer een toegevoegde waarde kunnen leveren en een uitmuntende klantbeoordeling krijgen. Onze opdrachten komen voort uit de meerwaarde die we achterlaten bij onze klanten, uit het leveren van een ultieme klantbeleving.” 


DIT KON WELEENS EEN HELE GOEDE MATCH ZIJN…

Na bijna tien jaar voor grote partijen in de bouw gewerkt te hebben, dacht Lucas dat de uitdaging voor hem zat in schaalvergroting. “Ik ging aan de slag bij een organisatie waar ik aan nog omvangrijkere projecten kon werken, maar dit bleek totaal niet bij me te passen. Dat gold zowel voor de projecten als voor de werkgever”, vertelt Lucas. Hij wilde wat anders, maar voor hem was 2017 niet het jaar om een sprong in het diepe te maken. “Het was het jaar van mijn leven! Ik trouwde, we kregen een kind én we kochten een huis. Wat een rollercoaster! Een nieuwe baan stond ook op mijn wensenlijst, maar het moest wel een baan bij een organisatie zijn die perfect bij me past.” Lucas raakte in gesprek met onze collega Sebastiaan, die wel een bedrijf wist dat voor Lucas zomaar eens een goede match kon zijn. 


RUCHTBAARHEID GEVEN AAN AMBITIE

Lucas is ambitieus. Dat was zowel voor Eminent als voor Heembouw vanaf het eerste moment al helder. “Ik kwam bij Heembouw binnen met een duidelijke ambitie. Ik startte als werkvoorbereider, maar ik gaf daarbij al gelijk aan dat ik niet verwachtte dat ik deze functie lang zou bekleden omdat ik wilde doorgroeien naar projectleider. Deze mogelijkheden waren er binnen Heembouw”, aldus Lucas. Aan deze ambitie werd door Heembouw vanaf het begin ruchtbaarheid gegeven. Ghislaine: “We kenden de ambitie van Lucas. Natuurlijk moest hij het als nieuwe collega eerst laten zien, maar al snel konden we kijken hoe we zijn ambitie samen konden waarmaken. Daarin zijn we erg concreet en zetten we duidelijke stappen. Inmiddels zit Lucas volop in zijn opleidings- en coachingstraject en dat gaat super. Dit traject startte met een assessment waarbij onder andere gekeken werd naar analytisch vermogen, strategisch inzicht en het maken van verbinding. Dit assessment rondde hij af met een rollenspel. We kijken goed naar de opleidings- en ontwikkeltrajecten die we onze medewerkers bieden. Het moet bij ze passen, dat is bij Lucas zeker het geval.” 


SAMEN DE BESTE IDEEËN GENEREREN

Ghislaine vertelt ons dat ontwikkeling belangrijk is, maar dat je hiervoor niet altijd een hiërarchische stap hoeft te zetten. “Wanneer je als organisatie top-down beslissingen neemt, betekent dit meestal minder inspraak voor de groep medewerkers die geen leidinggevende rol heeft. Over het algemeen betekent hiërarchische groei onder andere dat je de bevoegdheid krijgt om mee te denken en een rol te spelen in beslissingsprocessen. Maar als je iedereen mee laat denken binnen een project, zie je dat de groei van de medewerkers niet altijd hiërarchisch hoeft te zijn om ontwikkeling door te maken. Dit vinden we binnen Heembouw erg belangrijk. Door deze manier van werken geven we medewerkers de ruimte om hun ambities waar te maken en impact te hebben zonder het label leidinggevende te hoeven hebben.” Lucas legt uit dat hij binnen zijn projecten altijd spart met zijn collega’s. Dankzij dit proces van inspraak ziet hij dat het projectteam samen tot de beste ideeën en resultaten komt.


EEN HECHT EN STERK TEAM

Heembouw besteedt veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en zet medewerkers graag in op hun kracht. “We werken binnen onze organisatie aan situationeel leiderschap. Om samenwerking te bevorderen, doen we bij de start van projecten zogenaamde ‘team lifo’s. Daarbij leren we waar de kracht van het projectteam ligt in gunstige én ongunstige omstandigheden. Dit is wel typisch Heembouw omdat samenwerking bij ons hoog in het vaandel staat”, aldus Ghislaine. Het maakt de teams niet alleen sterker, maar ook erg hecht.” Daar sluit Lucas zich volledig bij aan: “Je krijgt hierdoor goed inzicht in degene die naast je zit, hoe hij of zij werkt en wat voor hen prettig is binnen een samenwerking.”


We zijn ontzettend trots om samen te mogen werken met een organisatie zoals Heembouw. Een organisatie die net als Eminent dagelijks werkt aan het waarmaken van ambities van medewerkers en de organisatie. Vind je ook dat Heembouw de Cobouw award ‘Beste Werkgever’ verdient? Stemmen kan tot 4 november.Artikel delen: LinkedIn Facebook Twitter E-mail


CONTACT Apeldoorn | hoofdkantoor

Oude Apeldoornseweg 47M

7333 NR Apeldoorn

t 055 - 576 95 25

e info@eminentgroep.nl

AMSTERDAM

Evert v/d Beekstraat 104

1118 CN Schiphol

7333 NR Apeldoorn

t 020 - 705 13 72

EINDHOVEN

Flight Forum 40

5657 DB Eindhoven

t 040 - 303 08 10

ROTTERDAM

Rivium Boulevard 156

2909 LK Capelle a/d IJssel

t 010 - 203 59 90

UTRECHT

Newtonlaan 115

3584 BH Utrecht

t 030 - 210 60 00