Menu
EMINENT EN OPLEIDER
GELDERPOORT SLAAN
HANDEN INEEN

DETACHEERDER EMINENT EN OPLEIDER GELDERPOORT SLAAN HANDEN INEEN

06 december 2016

De adviseurs van Eminent besteden veel zorg en aandacht aan het realiseren van de juiste match tussen professional en opdrachtgever. Met het oog op het realiseren van duurzame plaatsingen zocht de detacheerder naar samenwerkingsverbanden met erkende opleidingscentra. Voor de civieltechnische sector is dat Gelderpoort. Een logische keuze volgens Edwin Wendrich, Adviseur bij Eminent: “Gelderpoort is een partij die bekend staat om kwaliteit en het snel kunnen schakelen. Dat sluit perfect aan op onze werkwijze.”


KENNIS KAN BIJGEBRACHT WORDEN

Bij het realiseren van een match tussen professional en opdrachtgever is alleen de juiste kennis al lang niet meer doorslaggevend. Juist de zachte criteria spelen vaker een essentiële rol. Edwin legt dit uit: “Aspecten als motivatie en leergierigheid zijn waardevol. Dit soort persoonlijke eigenschappen zijn bepalend voor de juiste match. Kennis die niet helemaal up-to-date is kan gemakkelijk bijgeschaafd of bijgebracht worden. Het is voor ons een logische stap om onze opdrachtgevers te adviseren over opleidingstrajecten en hen daarbij te begeleiden. Want technische professionals die er niet zijn, leiden we gewoon op. Daarnaast kunnen professionals die weinig tot geen ervaring hebben in de techniek, maar wel interesse hebben in de branche, in de praktijkruimten van Gelderpoort kennismaken met het vak. Zij kunnen onder andere deelnemen aan workshops van een aantal dagen, waarmee ze ondersteund worden bij hun beroepskeuze.”


TEKORT AAN TOEKOMSTIGE VAKMENSEN

Niet alleen Eminent heeft volop vertrouwen in de samenwerking, dat geldt ook voor Gelderpoort. Met name nu er wederom sprake is van een tekort aan toekomstige vakmensen. Door de handen ineen te slaan brengen de partijen de noodzaak van het opleiden van personeel in de technische sector onder de aandacht. Dat de partijen elkaar hierin vinden licht Jan Boerhof, Bedrijfsleider bij Gelderpoort toe: “Onze opleiders zijn allemaal werkzaam in de praktijk en in staat om ontwikkelingen te bundelen en uit te rollen in heldere, vakgerichte opleidingen, waarmee we snel en flexibel kunnen inspelen op klantvragen. Een samenwerkingspartner zoals Eminent die hier exact hetzelfde in staat werkt prettig. We versterken elkaar om onze klanten een volledig opleidingspakket op maat te bieden, wat bijdraagt aan toekomstbestendigheid en duurzame plaatsingen.”


NIETS MINDER DAN UITMUNTENDE KWALITEIT

Het aanbieden van opleidingen en ontwikkeltrajecten is niet voor iedere werkgever vanzelfsprekend. Het kan bijvoorbeeld aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Juist daarom is het belangrijk om te kiezen voor een erkende opleider. Jan beaamt dit: “Omdat we heel goed begrijpen dat bedrijven investeren wanneer ze medewerkers een opleiding, training of cursus bieden, zijn we vanaf het begin direct duidelijk. Bedrijven die voor Gelderpoort kiezen weten dus exact wat ze van ons mogen verwachten en hoe wij werken. We vinden het bijvoorbeeld niet alleen van belang dat deelnemers hun diploma halen, maar ook dat zij hun kennis in de praktijk effectief toepassen. Daarom adviseren we regelmatig een (opfris)cursus voordat deelnemers het examen afleggen. Want hoe veilig is het wanneer technici hun diploma op zak hebben, maar het in de praktijk niet juist weten toe te passen?”


TOEKOMSTBESTENDIG

Eminent en Gelderpoort zien dat het verzorgen van opleidingstrajecten regelmatig op het bordje van een HR-manager ligt die hier onvoldoende aandacht aan kan besteden in combinatie met andere taken. Vooral bij de nieuwe generatie professionals is de juiste begeleiding essentieel, vindt ook Edwin: “De nieuwe generatie wil snel carrière maken en zichzelf volop ontwikkelen. Dit betekent dat je als werkgever in staat moet zijn om deze doelgroep geboeid te houden en te binden aan je bedrijf. Opleiding en ontwikkeling zijn hierbij onmisbaar. Dit doe je er als HR-manager onmogelijk even bij.”


EFFECTIEF MAATWERK

Gelderpoort is sterk in het opzetten van maatwerktrainingen. Doordat het opleidingscentrum werkt met een klein team, zijn ze zeer flexibel en in staat om in te springen op de wensen van de klant. Dit sluit feilloos aan op de dienstverlening van Eminent vult Edwin aan: “We zijn het verlengstuk van het bedrijf van onze opdrachtgevers en beschikken over vakinhoudelijke kennis en de drive om samen ambities waar te maken. De samenwerking met Gelderpoort is een volgende stap naar een nog completere dienstverlening. We bieden onze opdrachtgevers en professionals meerwaarde door te voorzien in opleidingen om groei te realiseren. Er is een noodzakelijke opleidingsbehoefte, zowel bij onze opdrachtgevers als onze professionals. Daar kunnen we op een vroeg stadium op inhaken dankzij waardevolle samenwerking met erkende opleiders.”Artikel delen: LinkedIn Facebook Twitter E-mail


CONTACT Apeldoorn | hoofdkantoor

Oude Apeldoornseweg 47M

7333 NR Apeldoorn

t 055 - 576 95 25

e info@eminentgroep.nl

AMSTERDAM

Evert v/d Beekstraat 104

1118 CN Schiphol

7333 NR Apeldoorn

t 020 - 705 13 72

EINDHOVEN

Flight Forum 40

5657 DB Eindhoven

t 040 - 303 08 10

ROTTERDAM

Rivium Boulevard 156

2909 LK Capelle a/d IJssel

t 010 - 203 59 90

UTRECHT

Newtonlaan 115

3584 BH Utrecht

t 030 - 210 60 00